Masová jehla z trouby
Špízy jsou oblíbeným masovým pokrmem, který můžeme grilovat nebo upéct. Přinášíme vám tip na v troubě pečené masové jehly se zeleninou. Střídavě na jehly stačí napíchat maso, zeleninu a slaninu s klobásou a propéct.
Postup přípravy
Krok 1: Krkovici nakrájíme na plátky o síle 1 cm a ty na kousky 3 × 3 cm.
Krok 2: Do mísy dáme sůl a veškeré koření. Do směsi vložíme maso, promícháme a necháme aspoň 1 hodinu odležet.
Krok 3: Cibule rozkrájíme na čtvrtky a ty rozebereme na jednotlivé vrstvy. Papriky očistíme a nakrájíme na stejné velké kousky jako maso. Stejně tak nakrájíme slaninu a klobásy na kolečka.
Krok 4: Vezmeme špízové jehly a navlékáme na ně střídavě maso, cibuli, klobásu, papriku, slaninu až do naplnění jehel. Troubu předehřejeme na 165 °C.
Krok 5: Pečicí plech potřeme olejem a dáme do něj zbytky surovin, co se nám nevešly na jehly. Na ně dáme přichystané jehly a pečeme při 165 °C na klasický ohřev (horní/spodní) cca 45 minut.
Krok 6: Po této době jehly v pekáči obrátíme, potřeme výpekem a pečeme ještě asi 10 minut.
Zveřejněno 15. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masová jehla z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYLKV
Moje poznámka
Masová jehla z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYLKV
Nejnovější recepty
Snadné perníčky
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové nudličky po čínsku
Přidáno před 1 hodinou
Čokoládové řezy
Přidáno před 2 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí roštěná po znojemsku podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Bramborová polévka s růžičkovou kapustou a lesními houbami
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medové perníčky
Mircca před 16 minutami
Jemné koblížky z DP
dejvi01 před 1 hodinou
Banánová buchta - hrnková
Panova před 1 hodinou
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 1 hodinou
Afrika řezy
Panova před 1 hodinou
Treska s rajčatovou omáčkou a rýží
[email protected] před 1 hodinou
Buchta - prošívaná deka
Zlajda95 před 1 hodinou
Rychlá banánová buchta
Radka1984 před 1 hodinou
Svíčková na smetaně podle šéfkuchaře Friče
Honzka1974 před 3 hodinami
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
SimonkaMona před 3 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
slanina,
cibule,
paprika čerstvá červená,
klobása,
sůl,
cibule sušená,
česnek sušený,
paprika sušená uzená,
pepř mletý,
olej
Komentáře (1)