Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 90minut 4 porce Hovězí maso 6 názorů

Suroviny

4 plátky hovězího masa
1 cibule
sádlo
hladká mouka
sůl
pepř
300 g karotky
300 g zelené fazolky
1 svazek jarní cibulky
50 g másla
zeleninový bujón
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa po krajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Z obou stran posypeme moukou a opečeme na části sádla.

  2. Na zbytku sádla osmažíme drobně pokrájenou cibuli, zalijeme ji trochou vody, přidáme opečené plátky masa a dusíme pod pokličkou. Na pánvičku od opékání masa nalijeme malé množství vody, za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu a podlijeme jí plátky při dušení. Při dušení plátky obracíme a podléváme malým množstvím vody.

  3. Dušená zelenina: mrkev rozkrájíme nožem na šikmé, asi 0,5 až 1 cm tenké plátky. Můžeme použít i speciálně tvarovaný vroubkovaný zdobící nůž.

  4. V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibulku a za stálého míchání restujeme do sklovita.

  5. Přisypeme mrkev a vše opět restujeme.

  6. Nakonec přidáme zelené fazolky a vše podlijeme vývarem ze zeleninového bujonu.

  7. Na mírném ohni dusíme doměkka.

  8. Závěrem dochutíme solí a mletým pepřem. Plátky hovězího masa s dušenou zeleninou, podáváme s vařenými brambory.

Poznámka

Zdroj: upravený recept z Praktické kuchařky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 126 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Tématické fráze: hovězí s dusenou mrkvi hovězí maso s dušenou mrkví hovězí s fazolkami dušené hovězí maso s mrkví hovězí maso s fazolkami hovězí na mrkvi hovězí s fazolkama dušená mrkev s fazolkami dušená mrkev s hovězím hovězí plátky s fazolkami dusene hovezi hovězí s mrkví dušéna mrkva dusene hovezi maso dušená mrkev s fazolkama hovězí se zelenými fazolkami hovězí v mrkvi hovězí na fazolkách hovezi maso s mrkvi dusena mrkev a fazolky

Zapomněl/a jsem heslo