Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánová buchta - hrnková

Rychlý a nenáročný moučník, do kterého můžeme zužitkovat přezrálé banány, které jsou velmi bohaté na vitamíny. Takže si nejen pochutnáme, ale uděláme něco i pro svoje zdraví. Buchta je odměřená na hrnky, její příprava je tak opravdu bleskově rychlá.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Panova Panova

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 40 min

100 min (60 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 515 kJ /
3 708 kcal
Bílkoviny65,52 g
Tuky148,16 g
Vláknina16,65 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 428 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy520,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Promícháme žloutky s cukrem, přidáme olej a vyšleháme do husté pěny. Krok 2: Přidáme mléko, vidličkou rozmačkané banány, sekané ořechy nebo mandle a ochutíme skořicí. Krok 3: Pak promícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme vše ostatní a nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Krok 4: Těsto nalejeme do vymazaného a vysypaného plechu (cca 25x35 cm). Pokud chceme buchtu nižší, použijeme větší plech. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi na 180 °C, cca 30-40 minut. Krok 6: Upečený a vychladlý moučník polejeme čokoládovou nebo citronovou polevou.

TIP: Příprava čokoládové polevy

Zveřejněno 20. 7. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánová buchta - hrnková

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pNB1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánová buchta - hrnková

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pNB1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Monika Sediva: Děkuji....a s tou kysanou smetanou dobrý nápad....příště taky tak udělám....bude se lépe krájet.....:-):-):-):-)

Mňam, vypada krásně a bude to mňam, o víkendu otestuje, jen já vždy rozpustěnou čokoládu ještě smíchám s jednou zakysanou smetanou a pak teprve naliji na buchtu, krásně navlhne a zvláční ;-):-K

gogyna: :-):-):-)

Děkuji za odpověd.:-K

Simona Skolakova: Pokud chcete buchtu vyšší, tak rozměr jsem doplnila k postupu....cca 25x35 cm....jinak jsem vše napsala Gogyně....:-K:-K

gogyna: Doplnila jsem velikost plechu....cca 25x35 cm....ale, když jsem těsto nalívala, tak se mi zdálo, že je toho těsta nějak moc....tak jsem nedala všechno....a trochu jsem nalila do malé bábovkové formy...to už jsem nefotila....Já mám raději nižší buchty, tak proto jsem to udělala takto.....Pokud však chcete vyšší buchtu, tak je rozměr akorát.....

Taky bych uvítala rozměr plechu,mám doma 3 plechy různé velikosti,jinak buchta se mi líbí.:yes:

Mne se buchta moc líbí,ale uvítala bych kdyby autorky napsaly vždy rozměr plechu;-)teď jich je tolik,že by to bylo jistě přínosem;-)Nemyslím to zle,ale mne by to třeba pomohlo;-)

Suroviny:
vejce, banán, cukr, mléko, olej, mouka polohrubá, cukr vanilkový, prášek do pečiva, skořice, ořechy, mouka

Přidat fotografie receptu