Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné koblížky z DP

Domácí pekárna vám pomůže usnadnit přípravu kynutého těsta na masopustní koblížky. Po usmažení jsou krásně jemné a naplnit je můžete vaším oblíbeným džemem a jisté je, že sklidí úspěch u všech vašich strávníků.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby práce domácí pekárny

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby práce domácí pekárny)

28. 3. 2009 09:47

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie10 613 kJ / 2 537 kcal
Bílkoviny71,86 g
Tuky49,30 g
Vláknina18,20 g
Cholesterol 441 mg
Sodík 1,74 g
Sůl4,32 g
Sacharidy430,04 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tohle jsem dělala z poloviční dávky a zadělávala hnětačem. Koblížky dělám menší o průměru 6 cm a ze zbylého těsta dělám synovi oblíbené uzlíky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mirca75 mirca75

12. 2. 2024 07:37

jamda: děkuju za fotky i vyzkoušení. Jsme ráda, že chutnají:-K

jamda jamda

11. 2. 2024 19:10

Dneska jsem dělala jsou výborný 👍😀děkuji za recept a dovolila jsem si přidat pár fotografií :-K<3

Ivanka

13. 2. 2016 17:39

Koblížky doopravdy výborné:-K:-K:-K:-K:-K,těsto krásně vykynulo i bez pekárny,pracovalo se s ním nádherně,po vykrojení jsem ještě chvíli nechala kynout a pak krásně vyskočili ještě při smažení. Hned po usmažení plním jahodovou marmeládou.Nestačila jsem je ani vyfotit,protože byl u nás dnes masopust a všechny se snědly.Vyzkoušela jsem už hodně receptu z topíku,ale tenhle recept si pochvalu doopravdy zaslouží.:yes::yes::yes::yes::yes:

linda

19. 2. 2014 22:28

výborný recept,dnes dělané a super,jen jsem je nedělala v pekárně,tedy alespoň těsto,dělané klasicky a bomba

Ibu

8. 5. 2013 14:03

Zdravím, chtěla bych vám poradit ještě jednoduší způsob koleček.. vždy si (jako paní autorka) vyválím tenký plát, ale, na půlku vyváleného těsta si kolečka sklenicí pouze naznačím, doprostřed každého dám náplň (já osobně nuttelu :-D ) pak přes to překlopím druhou půlku těsta a sklenicí obě strany včetně náplně vykrojím (je to krásně poznat kde je náplň). Sklenice to celé zacelí bez pomoci ničeho, je to nejjednodušší způsob.. ze zbylého těsta to pak dělám jako s cukrovím, znovu zpracuji, vyválím a pokračuji dokud těsto prostě nemám.. :-D

mirca75 mirca75

14. 11. 2012 20:55

Rebeko:-) děkuji Ti za radu pro Jitku:-K. Těší mě, že koblížky chutnají ...:-).

dadokova

8. 11. 2012 16:04

jsou moc dobré já naznačim kolečka dám marmeládu položim další kolečko a skleničkou vykrajuju drží pěkně a nevytýkají;-)

jitka

2. 11. 2012 08:32

krásné ranko..tak jsem se včera pustila do koblížků..dělala jsem je úplně poprvé..dnes jsme si je daly s přítelem ke kávě a jsou výborný..(říká on :-) ) jsou krásně měkké a nadýchné..dávám do oblíbených :yes: jo a ještě maličkost..dělala jsem je bez rumu..ikdyž mi to nebylo doporučené,ale zkusila jsem to..a těsto jsem si zpracovala ručně..nemám tu pekárnu;-)

rebeka rebeka

1. 11. 2012 12:35

jitka: není zač, ať se povedou;-)
jo, ještě jsem si vzpomněla.. maminka vždycky do oleje, ve kterém se koblížky smažily, přidávala pár koleček syrové mrkve, které po dobu smažení průběžně vyměňovala.. prý kvůli přepalování tuku ;-)

jitka

1. 11. 2012 12:25

aha..děkuji..po udělání dám vědět jak dopadly.. :-)

rebeka rebeka

1. 11. 2012 12:19

jitka: myslím, že je.. ten rum těsto jakoby nadlehčí a při smažení pak nebude tolik "pít" tuk;-)

jitka

1. 11. 2012 12:16

http://www.toprecepty.cz/recept/4328-jemne-koblizk... prosím vás chci se dát do těchto koblížků ale nemám rum??je to důležitá ingredience??šlo by to bez něj? děkuju

Adela

27. 10. 2012 20:59

Jdu na ne :-)

salomme

31. 8. 2012 17:00

Tak jsem si dneska upekla tyto koblížky. Stala se mi ale nehoda, když už jsem dala všechno do pekárny a chvilku se již těsto hnětalo, došlo mi, že jsem místo polohrubé mouky použila hladkou. I tak jsou koblížky luxusní, nadýchané a měkoučké a moc dobré. :-* Takže za recept moc díky, ukládám do oblíbených. :-K;-):-K

mirca75 mirca75

19. 2. 2012 19:48

Nadjo:-), je to tak jak píše Magdalenka - samozřejmě je můžeš nechat kynout na plechu jen tak, ale já mám dost studenou kuchyň a tak to dělám takto. A mám pocit, že to tak bylo uvedeno i v původním rcp.
Omlouvám se, že se ozývám až teď, ale chodím sem málo a někdy si nevšimnu, že je u mého rcp. dotaz:-8.
Magdalenko, děkuji:-K.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koblížky koblížky recept recept na koblizky recept koblížky koblišky koblížky jako od babičky recept plněné koblížky recepty koblížky kobližky z domácí pekárny recepty na koblizky koblížek jemné koblihy recept koblížky z trouby od hrušky recept na koblišky plnění koblížků koblížky plněné vyskoušene recepty na kobližky koblizky z dp koblížky z pekárny koblížky od hrušky

Suroviny: mouka polohrubá, droždí, cukr krupice, olej, mléko, žloutek, sůl, rum, marmeláda, olej, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Jemné koblížky z DP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lO5j