Jemné koblížky z DP

mirca75 Kuchařka: mirca75

Domácí pekárna 35 názorů

Suroviny

500 g polohrubé mouky
40 g droždí
50 g krupicového cukru
2-3 lžíce oleje
250 ml vlažného mléka
2 žloutky
asi 1/2 lžičky soli
2 cl rumu
džem na plnění
olej na smažení
moučkový cukr na posypání
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny vložíme suroviny - napřed tekuté, potom sypké a nakonec rozdrobené droždí. Zapneme na program Těsto.

  2. Vykynuté těsto dáme na vál, rozválíme na asi 1 cm vysokou placku a vykrajujeme menší skleničkou (kroužkem) kolečka.

  3. Na polovinu koleček dáme doprostřed džem, okraje koleček potřeme lehce vodou (aby se horní lépe přilepilo) a poklademe druhou polovinou koleček. Kraje důkladně uzavřeme konci nehtů, aby náplň nevytekla.

  4. Troubu zapnout na 50°C a na 10 minut nechat koblížky ještě nakynout (třeba na plechu). Pak smažit koblížky v kastrolu ve vyšší vrstvě horkého oleje. Nakonec pocukrujeme.

Poznámka

Zdroj: recept mám myslím z Pečení.info, ale nejsem si jistá, když jsem tam teď najela pro povolení ke zveřejnění, už jsem tam ty koblížky nenašla. Tak možná je to odjinud a když se ozve pravý autor, samozřejmě ho uvedu.

Tohle jsem dělala z poloviční dávky a zadělávala hnětačem. Koblížky dělám menší o průměru 6 cm a ze zbylého těsta dělám synovi oblíbené uzlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 73 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jemné koblížky z DP

  • Ivanka Ivanka(neregistrovaná)

    Koblížky doopravdy výborné:-K:-K:-K:-K:-K,těsto krásně vykynulo i bez pekárny,pracovalo se s ním nádherně,po vykrojení jsem ještě chvíli nechala kynout a pak krásně vyskočili ještě při smažení. Hned po usmažení plním jahodovou marmeládou.Nestačila jsem je ani vyfotit,protože byl u nás dnes masopust a všechny se snědly.Vyzkoušela jsem už hodně receptu z topíku,ale tenhle recept si pochvalu doopravdy zaslouží.:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • linda linda(neregistrovaná)

    výborný recept,dnes dělané a super,jen jsem je nedělala v pekárně,tedy alespoň těsto,dělané klasicky a bomba

    Odpovědět

  • Ibu Ibu(neregistrovaný)

    Zdravím, chtěla bych vám poradit ještě jednoduší způsob koleček.. vždy si (jako paní autorka) vyválím tenký plát, ale, na půlku vyváleného těsta si kolečka sklenicí pouze naznačím, doprostřed každého dám náplň (já osobně nuttelu :-D ) pak přes to překlopím druhou půlku těsta a sklenicí obě strany včetně náplně vykrojím (je to krásně poznat kde je náplň). Sklenice to celé zacelí bez pomoci ničeho, je to nejjednodušší způsob.. ze zbylého těsta to pak dělám jako s cukrovím, znovu zpracuji, vyválím a pokračuji dokud těsto prostě nemám.. :-D

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Rebeko:-) děkuji Ti za radu pro Jitku:-K. Těší mě, že koblížky chutnají ...:-).

    Odpovědět

  • dadokova dadokova

    jsou moc dobré já naznačim kolečka dám marmeládu položim další kolečko a skleničkou vykrajuju drží pěkně a nevytýkají;-)

    Odpovědět

  • jitka jitka(neregistrovaná)

    krásné ranko..tak jsem se včera pustila do koblížků..dělala jsem je úplně poprvé..dnes jsme si je daly s přítelem ke kávě a jsou výborný..(říká on :-) ) jsou krásně měkké a nadýchné..dávám do oblíbených :yes: jo a ještě maličkost..dělala jsem je bez rumu..ikdyž mi to nebylo doporučené,ale zkusila jsem to..a těsto jsem si zpracovala ručně..nemám tu pekárnu;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jitka: není zač, ať se povedou;-)
    jo, ještě jsem si vzpomněla.. maminka vždycky do oleje, ve kterém se koblížky smažily, přidávala pár koleček syrové mrkve, které po dobu smažení průběžně vyměňovala.. prý kvůli přepalování tuku ;-)

    Odpovědět

  • jitka jitka(neregistrovaná)

    aha..děkuji..po udělání dám vědět jak dopadly.. :-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jitka: myslím, že je.. ten rum těsto jakoby nadlehčí a při smažení pak nebude tolik "pít" tuk;-)

    Odpovědět

  • jitka jitka(neregistrovaná)

    http://www.toprecepty.cz/recept/4328-jemne-koblizk... prosím vás chci se dát do těchto koblížků ale nemám rum??je to důležitá ingredience??šlo by to bez něj? děkuju

    Odpovědět

  • Adela Adela(neregistrovaná)

    Jdu na ne :-)

    Odpovědět

  • salomme salomme

    Tak jsem si dneska upekla tyto koblížky. Stala se mi ale nehoda, když už jsem dala všechno do pekárny a chvilku se již těsto hnětalo, došlo mi, že jsem místo polohrubé mouky použila hladkou. I tak jsou koblížky luxusní, nadýchané a měkoučké a moc dobré. :-* Takže za recept moc díky, ukládám do oblíbených. :-K;-):-K

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Nadjo:-), je to tak jak píše Magdalenka - samozřejmě je můžeš nechat kynout na plechu jen tak, ale já mám dost studenou kuchyň a tak to dělám takto. A mám pocit, že to tak bylo uvedeno i v původním rcp.
    Omlouvám se, že se ozývám až teď, ale chodím sem málo a někdy si nevšimnu, že je u mého rcp. dotaz:-8.
    Magdalenko, děkuji:-K.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Magdalenko, děkuji

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Nadi, ja tomu tak rozumiem, že pri nízkej teplote v trúbe 10 minút kysnú koblihy...a Mirka ich potom smaží v kastroli na oleji...

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: koblížky koblížky recept recept na koblizky recept koblížky koblišky koblížky jako od babičky recept plněné koblížky recepty koblížky kobližky z domácí pekárny koblížek recepty na koblizky jemné koblihy recept koblížky z trouby od hrušky recept na koblišky plnění koblížků koblížky plněné vyskoušene recepty na kobližky koblížky od hrušky koblizky z dp koblížky z pekárny

Zapomněl/a jsem heslo