Aténská jehla

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: do 60 minut PT1H00M 2-4 porce Drůbeží maso 37 názorů

561

Suroviny

400 g libového masa (dle chuti)
100 g špeku nebo anglická slanina
1 lžíce gyros koření
2 papriky
6 cherry rajčátek (mohou být i normální)
6 žampiónů
4 lahůdkové cibule
hladká mouka (trochu)
Recept si zatím oblíbilo 61 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na kostky a dáme do misky, kde máme připravenou 1 lžíci kořenicí směsi gyros a 3 lžíce oleje, promícháme s masem a necháme odležet, než si připravíme ostatní ingredience.

  2. Špek, papriky, žampiony a cibulku si nakrájíme na plátky - kolečka, cherri rajčátka jen na půlky.

  3. Všechno si střídavě podle chuti navlečeme na jehly(špejle) a zbylou kořenící směsí ještě potřeme.

  4. Na malém množství oleje jehly opražíme a chvíli i dusíme, aby bylo maso pěkně měkké a při tom opečené.

  5. Když je hotové, vyndáme ho na talíř a do šťávy přidáme všechny kousíčky ingrediencí, které nám zbyly z navlékání na jehly, necháme chvíli podusit, přidáme trochu mouky, kterou necháme zhnědnout a pak zalijeme vodou, abychom měli šťávičku na maso a chvíli převaříme - poléváme už na talíři, jsou krásně šťavnaté.

Poznámka

Není vůbec třeba cokoliv solit, protože kořenící směs gyrosu je slaná dost!!!

Recept mám z obalu od gyrosu, ovšem dost upravený a změněný-možná, že už to není jehla Aténská, ale Česká.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 72 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Aténská jehla

  • vajana vajana

    Slinky sa mi zbiehajú, len čo to vidím.Hneď to idem vyskúšať a udeľujem bodík.:-*:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Moncik:Mončí, ano všechno je na pánvi, otáčí se to po chvílích, až je maso měkké a opečené;-)

    Odpovědět

  • Moncik Moncik

    Smím se zeptat-takže se nic nedělá v troubě, ale vše na pánvi?

    Odpovědět

  • Gwynplain Gwynplain

    Trochu jsem to obměnil.Peču to rovnou na pekáči a na okraj (zbytek) pekáče přídám pokrájené syrové brambory, které posyu řeckým kořením na brambory. Nemusím je tak vařit zvlášť
    ahoj

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Lucie(neregistrovaná), já děkuji, že jsi vyzkoušela a potěšilo mě, že chutnalo:yes:;-)

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Tak jsem si to dnes ukuchtila k obědu a opravdu mňamka:-) a ta omáčka byla luxusní...

    Odpovědět

  • majda1512 majda1512

    Dělala jsem na venkovní grilování a také super :-p

    Odpovědět

  • --ReNi-- --ReNi--

    nádherně vyzdobený talíř a jídlo na něm jistě výborné ;-)

    Odpovědět

  • Reny2 Reny2

    uz jsem ulozila,udelila bodik a urcite brzy vyzkousim....na chate zkusim na grilu....bude to urcite namka...:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    Holky já je tak dělám akorát je podleji ještě deckou smetany, jsou takové jemnější:yes::-*:-8

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Holky zlatý, moc vám děkujiá za chválu, potěšili jste mne moc:-!U nás jsou špízy také ve velké oblibě.;-)

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Bibi:-Kprávě pro toto mám topky ráda, vždy se tu najde kulinářská paráda;-):yes:. Špízy má moje rodina ráda, k vyzkoušení ukládám a 30.bodík posílám:yes:

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Bibinko,bylo to výborné.:-pBohužel jsem finální fotku omylem vymazala.;-(

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • Jaruna18 Jaruna18

    Bibinko,bezvadný,je to moooc dobrý.Dávám bodíka a dnes dělám k obědu.:yes: Už podruhé.Všem moc chutná.:yes::-D:-D:-p

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: co uvařit k obědu recepty co lehkeho k obedu něco lehkého k obědu athenská jehla co udělat k obědu gyros recept na jehle gyros na jehle jehla na gyros jak uvařit něco lehkého lehké recepty k obědu co uvařit k obědu jehla lehký oběd recept špízy a jehly recepty příprava gyrosu gyros recept na jehlach jehla na maso obedy recepty jehla recept zítřejší oběd

Zapomněl/a jsem heslo