Pivovarské jehly

Vepřové maso Doba přípravy: cca 50 minut 28 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: cca 50 minut 28 názorů

Suroviny 3-4 špízy

300 g vepřové kýty
sůl
Na marinádu:
chilli koření
několik lístků libečku
1-2 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky sojové omáčky
sušený česnek
Dále potřebujeme:
200 g drůbežích jater
10 g anglické slaniny
1 klobása podle vlastní chuti
1 větší cibule
1 větší červená paprika
Na zeleninový dip k jehlám:
1 lžíce oleje
3 stroužky česneku
cibule
červená paprika
1-2 chilli papričky
2-3 lžíce ostrého kečupu
150 ml světlého piva

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu mírně naklepeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a vložíme je do marinády z oleje, bylinek, čili a sojové omáčky. Necháme aspoň 2 hodiny odležet.

  2. Játra nakrájíme na menší kousky a každý z nich obalíme do anglické slaniny. Klobásu nakrájíme na kolečka, cibuli na čtvrtky a rozdělíme na plátky, papriku nakrájíme na čtverečky. Napichujeme na jehly v pořadí maso, klobása, cibule, játra ve slanině a červená paprika.

  3. Hotové špízy zprudka orestujeme ze všech stran na oleji a dáme do pekáčku i s výpekem. Malinko podlejeme vodou a pečeme zo změknutí masa.

  4. Zbylou cibuli a papriku nakrájíme na malé kostičky, přidáme nasekaný česnek a orestujeme na malém množství oleje. Přidáme kečup, čili a stále mícháme.

  5. Nakonec zalijeme pivem a vaříme do zredukování tekutiny. Podáváme k jehlám a opečeným bramborám.

Komentáře k receptu Pivovarské jehly

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pivovarský špíz játra pana sládka pivovarské papričky pivovarské spalick pivovarske uzene jehly na kytu pivovarska ctvrtka pivovarska ctvrtka pivovarska jehla- recept pivovarské špízy pivovarské chilli papričky maso na jehle jak upravim kytu veprovou jehla na špízy 28cm marinada do jehly sojová jehla veliká jehla kuřecí pivovarsky tokan jehla na kytu recept na pivovarskou jehlu