

Pivovarské jehly
Suroviny 3-4 špízy
- 300 g vepřové kýty
- sůl
- Na marinádu:
- chilli koření
- několik lístků libečku
- 1-2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky sojové omáčky
- sušený česnek
- Dále potřebujeme:
- 200 g drůbežích jater
- 10 g anglické slaniny
- 1 klobása podle vlastní chuti
- 1 větší cibule
- 1 větší červená paprika
- Na zeleninový dip k jehlám:
- 1 lžíce oleje
- 3 stroužky česneku
- cibule
- červená paprika
- 1-2 chilli papričky
- 2-3 lžíce ostrého kečupu
- 150 ml světlého piva
Postup přípravy receptu
Kýtu mírně naklepeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a vložíme je do marinády z oleje, bylinek, čili a sojové omáčky. Necháme aspoň 2 hodiny odležet.
Játra nakrájíme na menší kousky a každý z nich obalíme do anglické slaniny. Klobásu nakrájíme na kolečka, cibuli na čtvrtky a rozdělíme na plátky, papriku nakrájíme na čtverečky. Napichujeme na jehly v pořadí maso, klobása, cibule, játra ve slanině a červená paprika.
Hotové špízy zprudka orestujeme ze všech stran na oleji a dáme do pekáčku i s výpekem. Malinko podlejeme vodou a pečeme zo změknutí masa.
Zbylou cibuli a papriku nakrájíme na malé kostičky, přidáme nasekaný česnek a orestujeme na malém množství oleje. Přidáme kečup, čili a stále mícháme.
Nakonec zalijeme pivem a vaříme do zredukování tekutiny. Podáváme k jehlám a opečeným bramborám.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pivovarské jehly
-
pajánek:
Ježkovy oči!
-
DOBRÝ DEN PANÍ REMKOVÁ, TAK JAK JDE ŽIVOT?NAŠEL JSEM JEHLU JEŠTĚ S NITÍ TAK JDU UKMOCHTIT TU VAŠI DOBROTU...ALE BĚDA, BĚDA VÁM PANÍ JANO JAK SE MI TO NEPOVEDE...TO ZASE BUDE SEKEC I MAZEC...TO BY MĚ ZAJÍMALO JAK TO NA CCA 6 CM DLOUHOU JEHLU VŠECHNO NAROVNÁM...ALE JDU NA TO...A VY SE TĚŠTE...A JESTLI TOHO BUDE MÁLO TAK MĚ ČEKEJTE OKOLO 23 HODINY...NA POZDNÍ VEČEŘI.
PAJÁNEK
-
Moc povedené jídlo i fotky Jano, dala bych si říci
-
Dana61:
díky moc
-
úžasnéééé
-
Jikotka: Jak není!! Náhodou je na ní vidět vše, jak má! Díky, Jiřko!!
-
Byly moc dobré,jenom jsem nedělala dip,ale lilek,papriky a cuketu jsem dala na pekáč a pekla zároveň s jehlami
,dávám fotku(není tak krásná jako tvoje)
-
Díky, holky.
aisha: to fakt nevím, já jsem měla něco jiného, ale snědlo se všechno, takže asi to bylo dobré -
Špíz je moc pěkný
-
Krasa na taliri..
..to musel byt dlabanec, mnam..
-
jarka skrobakova: Chááááááááááááá!!!!
. No, většinou v hlavě, někdy z časopisů a upravím si je podle sebe.
Vaření je zábava
a je hodně o penězích
-
veliká dobrota Jani, kde furt bereš ty recepty
-
Irrena:
-
Panečku to je dobrota
-
Díky moc všem!! No, planeta, foto nic moc, daří se i lépe