Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rudolfova jehla

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

27. 6. 2009 13:01

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie7 911 kJ / 1 891 kcal
Bílkoviny119,48 g
Tuky145,83 g
Vláknina8,28 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 2,73 g
Sůl6,68 g
Sacharidy18,07 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept vznikl v inspiraci stejnojmenným pokrmem z jedné z mých oblíbených restaurací.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

senky senky

5. 1. 2014 10:21

Recept na mě vykoukl z náhodných:yes::yes: uložila jsem a brzy vyzkouším, panenku miluju a různé špízy nám moc chutnají;-)

Lusinda79

10. 11. 2009 20:06

Eli, já těm mým musím odblaňovat i kuřecí prsa...

Eliza Eliza

10. 11. 2009 20:03

Také máme panenku rádi, my s manželem i krkovičku, ale tu si dáme nejraději jako "flák" masa :-p:-p. A dcera z prasátka baští jen panenku (někdy kotletku, když jí řeknu, že je to panenka...;-) ) A syn právě nic :-S...vegouš :-D.

Lusinda79

10. 11. 2009 19:39

Eli já jsem to nechtěla napsat tak polopaticky, i já ráda vařím z panenky, jak jsem napsala v předchozím př., protože nám doma prostě chutná.

Eliza Eliza

10. 11. 2009 18:39

Marto, já bych ti ráda odpověděla, ale nějak nevím co...;-) Tak si recept uvař z horšího masa, vždyť to záleží jen na tobě...:-)
Já si "Rudolfovu jehlu" občas dávám v jedné restauraci (jak uvádím výše) a tam ji dělají tak, jak je to popsáno a jak to tedy dělám i já. 20 minut na špíz se silnými kusy masa není dlouho, propékáme kolem 5 cm výšky (i když špíz obracíme). Ale to také záleží na každém, nikomu nic nediktuji...:-);-)

Lusinda79

10. 11. 2009 17:25

Marto já nepochybuji, že krkovice je minutková záležitost, ale někteří z ní prostě nevaří(jak jsem již psala kvůli tuku), protože mu nechutná.A ohledně měkkosti kýty si dovolím nesouhlasit, často ani po naložení nezměkne, proto ji raději používám na dušení, popř. na řízky, které dopékám v troubě.Nicméně nejsem autorka, já bych panenku také tak dlouho netrápila.

Marta

10. 11. 2009 17:06

Vepřovou kýtu i krkovičku když okořeníme(ochutíme),pak zákápneme olejem a necháme přes noc uležet, tak orestování je minutková záležitost. V receptu špíz z prvotřídního masa opékáte 20 minut.:-)) Já nechci rýpat. Jenom jsem se pozastavila, proč vařit za moc peněz, když to jde i levněji a přitom na chuti to neni ani poznat. :-))

Lusinda79

10. 11. 2009 16:26

Jde o víceméně minutkovou záležitost a to s kýtou nepořídíte.A proč ne třeba krkovice?Nemluvím za Eliz, ale u nás prostě nemáme rádi ani trochu prorostlé maso, já bych volila také panenku(i když kotleta by byla také fajn), prostě proto, že nám chutná.;-)

Marta

10. 11. 2009 16:21

Recept musí být božský :-p. Ale nechápu proč dávat na špíz nejkvalitnější část vepřového masa. Koupit drahou panenku a použít ji na špíz? :-(Stejnou službu nám přece udělá kýta, kotletka a zejména krkovička.:-)) Vařit chutně neznamená, že musím vařit z nejdražšího masa.:no:

Colombo65 Colombo65

9. 11. 2009 23:15

Eli - netuším přišlo mi to e-mailem !:-))

Eliza Eliza

9. 11. 2009 23:03

Otto, no tak to tedy s radostí přijímám :-K. ;-)
Dnes jsem v tichosti přidala fotografie, protože jsem jehlu opět realizovala a pamatuji si, že ty první fotky jsem pořídila horším, provizorním fotoaparátem a tenkrát jsem s nimi nebyla úplně spokojená.
Z čeho to je? Marcipán??

Colombo65 Colombo65

9. 11. 2009 22:26

Eli - řád udělen a přidán k foto, pokud řád nepřijmeš tak foto smázni:-D:-D:-D

Colombo65 Colombo65

9. 11. 2009 22:24

Šikovná holka - navrhuji na udělení řádu zlaté vařečky;-)

Eliza Eliza

28. 6. 2009 12:46

To jsem ráda, že se vám jehla líbí, je to taková rekonstrukce originálního receptu, ale myslím, že jsem se k němu dost přiblížila. Tak dlouho jsem chodila ochutnávat a...:-p
Mirečko, vůbec nepochybuji, že se ti to povede, natolik už tě znám a nezapomeň, že jsem podle tebe několikrát vařila, takže vím svoje...:yes::-p;-)
Nechte si všichni chutnat a těším se na vaše obrázky!! ;-)

Jenda1 Jenda1

28. 6. 2009 10:00

Eli, tobě se špíz podařil super vyšperkovat:yes::yes:. Skvělé fotečky a hlavní foto skvělá kompozice:-O;-). Škoda, že nemůžu poslat bodíka i za foto:-(.
:-!:-)):yes::yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: vepřová panenka švestka a slanina jak dlouho se dělají špízy jak se delaji spizy vepřová panenka na jehle krkovice na jehle vepřová panenka se sušenými švestkami vepřová panenka švestky vepřová panenka se švestkami špízy se sušenými švestkami špíz se sušenými švestkami vepřová panenka na švestkách veprove susene svestky originální špízy recept špíz z vepřové panenky recept kuřecí špíz se švestkami špíz švestky grilovaní šneci z panenky špízy z vepřové panenky se švestkou vepřová jehla se švestkami vepřový špíz se sušenými švestkami

Suroviny: panenka vepřová, kuřecí stehenní řízky, cibule červená, slanina anglická, švestky sušené, hořčice dijonská, koření, mouka hladká, pivo černé, med, sůl, olej

TopRecepty.cz

Rudolfova jehla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vgMn