Jahodové lívanečky

toprecepty.cz Kuchař:

Sladká jídla 2 názory

54

Suroviny

120 g polohrubé mouky
125 g rostlinného tuku
50 g práškového cukru
3 žloutky
3 bílky
1 vejce
20 g droždí
250 g jahod
olej na smažení
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Tuk utřeme s cukrem do pěny, žloutky postupně zatíráme jeden po druhém a nakonec přidáme celé vejce. Droždí rozdrobíme, vmícháme mouku a lehce promícháme s tuhým sněhem z bílků. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout.

  2. Jakmile vykyne, přidáme do něj omyté, osušené a na čtvrtky nakrájené jahody. Pak na rozpáleném oleji na lívanečníku nebo na pánvi smažíme lívanečky a hotové ozdobíme na talíři zbytkem jahod.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodové lívanečky

  • Bibinka Bibinka

    Včera jsem tyto lívanečky dělala k večeři, moc jsme si pochutnali a na ně jsem dávala rozšlehané jahody ve šlehačce-mňam;-)Dávám fotky a samozřejmě bodíka:yes:

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo