Lívance s jahodovou pěnou

Hanca Kuchařka: Hanca

Sladká jídla 5 názorů

Suroviny

500 ml mléka
0,5 kostky droždí
250 g polohrubé mouky
2 žloutky
lžíce cukru
Pěna:
2 bílky
jahody
cukr dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné, přidáme do něj žloutky, droždí, polohrubou mouku a cukr.

  2. Vše dobře promícháme a necháme asi půl hodiny vykynout.

  3. Na rozpálené pánvi pečeme na oleji (nebo 100% tuku) lívance dozlatova.

  4. Po upečení zdobíme jahodovou pěnou, kterou vyšleháme z bílků, jahod a cukru.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lívance s jahodovou pěnou

Tématické fráze: jahodová pěna na palačinky ovocná pěna z bílků pěna z bílků pěna na vdolky lívance z bílků pěna na palačinky ovocná pěna na koblihy ovocná pěna na vdolky lívance s jahodovou omáčkou livance s jahodami vdolky s penou pena na koblihy borůvková pěna jahodova merenda pena na koblihi lívance s jahodama šlehačkové lívance lívance koblihy s pěnou lívance recept

Zapomněl/a jsem heslo