Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak dlouho vydrží pařížská šlehačka? Odpovídáme na dotazy začátečníků
Zdroj: Toprecepty

Tmavou pařížskou šlehačku všichni známe a většinou máme rádi. Vzniká povařením kakaa nebo čokolády v tekuté smetaně a následným vyšleháním zastudena. Častou otázkou bývá, jak dlouho vydrží.

Připravená tekutá (neušlehaná) pařížská šlehačka má trvanlivost stejnou jako smetana, ze které jsme ji vařili.  Po uvaření a zchladnutí ji uzavřenou uložíme do chladničkyŠleháme dříve než smetaně vyprší trvanlivost

 

Jak dlouho vydrží pařížská šlehačka

Bude stačit držet se těchto zásad:

  • Pařížská šlehačka je hustší než bílá, drží lépe tvar.
  • Zákusky nebo dorty s pařížskou šlehačkou skladujeme v chladnu, aby šlehačka nezkysla.
  • Výrobky ozdobené pařížskou šlehačkou spotřebujeme během 2 dnů.

Tuto šlehačku výborně uplatníme třeba na jednoduchém zákusku Pařížské kostky podle následujícího videoreceptu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky