Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

9 nejlepších ořechových moučníků: Zkuste slavnostní roládu nebo voňavou bábovku!
Zdroj: Toprecepty, 1974andrea

Máte letos hodně ořechů? Nebo je zkrátka jen tolik milujete, že si rádi zpestříte stůl i v podobě ořechových moučníků? Ať tak či tak, možností, jak zapracovat do sladkých dobrot ořechy, je celá řada. Nabízíme vám devět nejoblíbenějších receptů za našeho webu. Vybírejte!

Snadné řezy

Jak už jsme psali dříve, řezy obvykle patří mezi nejsnazší moučníky, a to hlavně proto, že na jejich přípravu nepotřebujete žádné speciální vybavení. Stačí jen hlubší plech. Zároveň ale platí, že si taky s řezy můžete dát větší práci a z jednoduchého moučníku udělat slavnostní. To platí třeba pro ořechovo-kávové řezy s kávovým krémem a piškoty máčenými v kávě. Právě krém bývá u řezů ta pověstná poslední „třešnička“ na dortu. Zkuste třeba řezy s medovo-ořechovým krémem, nebo s ořechovo-karamelovým.

Nádherné rolády

Přípravy rolád se některé méně zkušené hospodyňky bojí, ale ve skutečnosti jde o rychlý a snadný moučník. Když dodržíte všechny zásady, o kterých jsme psali dříve, nemělo by se nic pokazit. A právě na roládách je fantastická jejich rozmanitost. Základní těsto stačí naplnit jen džemem a šlehačkou a máte luxusní dezert. Jelikož si ale dnes píšeme o ořechových moučnících, sluší se dát přednost jim. Tak zkuste třeba štafetovou roládu s krémem ovoněným vaječným koňakem, nebo ořechovou roládu naplněnou banánem, případně skvělou ořechovou roládu bez mouky, plněnou jen pařížskou šlehačkou!

Klasické bábovky

Máte-li rádi klasiku a zároveň chcete, aby to na stole krásně vypadalo, sázkou na jistotu je bábovka. Třeba klasická ořechová, jíž vláčnost dodávají právě ořechy v těstě, anebo ořechová s jablky, případně ořechová s třešněmi. Zkrátka, vybírejte podle své chuti!

 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Nejnovější recepty Více