Švej - žužu
Vyzkoušejte tyto marinované řízky inspirované čínskou kuchyní. Přestože s původním receptem Šuej-ču-žou nemají příliš společného, na křehkých řízcích si jistě pochutnáte.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 743 kJ / 417 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,28 g |
Tuky | 22,93 g |
Vláknina | 4,52 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 3,51 g |
Sůl | 8,63 g |
Sacharidy | 24,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka.
Krok 2: Všechny suroviny na marinádu zamícháme vložíme do ní řízky a necháme 24 hodin v lednici odpočinout. Občas promícháme.
Krok 3: Druhý den pečeme na oleji.
Krok 4: Jako přílohu použijeme brambory, hranolky nebo pečené brambory.
Zveřejněno 17. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švej - žužu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r84w
Moje poznámka
Švej - žužu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r84w
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 6 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 14 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno před 22 hodinami
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno 10. 5. 2025 18:39
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno 10. 5. 2025 17:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jelení kostky na pepři z pomalého hrnce
LenkaHor před 20 minutami
Makovec s povidly a pomerančem
Ilias před 37 minutami
Pudinkovo-tvarohové polštářky
poirotka před 1 hodinou
Boloňská omáčka
poirotka před 1 hodinou
Zeleninová polévka vařená opačně
poirotka před 1 hodinou
Rychlá meruňková buchta
petra.tumova před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Knota před 1 hodinou
Řecké brambory s řapíkatým celerem
Alicia8 před 2 hodinami
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
kaaackaaa před 2 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
Marceval před 5 hodinami
Tématické fráze:
svej cu zou,
švej žu žu,
švej ču žou recept,
svej-cu-zou,
švej ču žu,
kuřecí švej ču žou,
švejčužou,
švej-ču žou recept,
švej-ču-zou recept,
svej zu zou,
kuřecí švej-ču-žou,
žužu,
šwei ču žou,
svejzuzu,
švej-žu žu,
švej-žu-žou,
šwei-ču-žou,
svej-žužu,
švej-ču-žu,
švej žu-žu
Suroviny:
řízky kuřecí,
vejce,
pepř,
paprika sušená sladká,
sůl,
cukr krystal,
solamyl,
cibule
Komentáře (23)
Ale název je počeštěná čínština. Původně shui-zhu-rou (v české výslovnosti „švej-žu-žu“).Je to složenina slov voda,vařit,maso. Já bych to přejmenoval.Ale nic ve zlém.
A samouk hovorí vždy jasne, k veci, má nadhľad, nie je vulgárny a zásadne OSOBNE neútočí. Na rozdiel od niektorých...
Autorke receptu sa ospravedlňujem, že pod jej receptom som si dovolila viesť reči "mimo mísu".