Ochutnejte nejlepší švestkové koláče. Poradíme, jak upéct oblíbený moučník plný sladkého ovoce a lahodné drobenky
Švestkové koláče pečeme z různých těst, výborné jsou kynuté nebo nakypřené práškem do pečiva i sněhem z bílků. Těsto poklademe sladkými a dobře zralými švestkami, které obrátíme řeznou stranou vzhůru. Bohatě je posypeme drobenkou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Rychlé koláče s kypřícím práškem
Kypřící prášek do pečiva naše pečení usnadní a urychlí, recepty s ním jsou obvykle snadnou a pohodlnou záležitostí. Těsto stačí umíchat a rozložit na plech. Podívejte se, čím můžeme prášek do pečiva nahradit. Výborná a oblíbená je kombinace švestek s mákem - jeden z receptů počítá s makovou náplní, která je pod švestkami.
Výborné koláče pro návštěvu
Suroviny na rychlý švestkový koláč stačí jednoduše promíchat, ale obrácený švestkový koláč je již pracnější dobrotou. Postupujeme "obráceně" - na plech nejprve klademe ovoce, pak teprve těsto, do kterého potřebujeme našlehaný sníh. Hotový koláč dozdobíme efektním pudinkovým krémem nebo jen kopečkem šlehačky.
Šťavnaté a vláčné koláče
Koláče a různé moučníky ze švestek, které uzrály na našich zahradách, jsou klasikou, která se nepřejí. Vybírat můžeme z celé řady dalších receptů, některé z nich doplňují videa - ta nám pomohou upéct i složitější moučník na jedničku.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Tarte Tatin: Slavný obrácený koláč vznikl omylem, dnes má i svůj vlastní oficiální fanclub
Knedlíky a koláče nejsou jediné dobroty, které můžeme vytvořit ze švestek
Pečeme s Ivou: Čas švestek, švestkových bublanin a koláčů. Upečme si jemné a vláčné buďáky, buchty plněné švestkami a mákem!
Komentáře