Krůtí škvarečky

Hell. Kuchařka: Hell.

Drůbeží maso 7 názorů

Suroviny

Z krůty si schováme:
krůtí kůže,krůtí sádlo,odřezky krůtího masa.
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jednoduchý jak facka :-) Staženou kůži, sádlo a odřezky nakrájíme na kousky, rozprostřeme na plech, osolíme a vložíme do trouby.

  2. Horkovzdušku nastavuju na 200°C.

  3. Pečeme podle potřeby, jak kdo má rád škvarky křupavé. Vyškvařené sádlo během pečení 1x sleju, ke konci teplotu v troubě zmírnit.

  4. Škvarečky se stanou křupavými až po mírném vychladnutí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Krůtí škvarečky

  • MilanD MilanD

    Škvarky z krůtí kůže jsou vynikající. Sádlo z kůží běžně používám na smažení i při vysokých teplotách. Nemá žádnou pavůni ani pachuť. Vynikající je i rizoto. Kdyby byly krůtí kůže alespoň kilo za kilo a Cajthamlová dostala od drůbežářských závodů sponzoring za jejich propagaci, pak by to rázem nebyl sajrajt pro socky, ale zdravý, byť vysoce kalorický, doplněk jídelníčku. Dobrou chuť a zdravý rozum bez bulvárního bio a eko všem.

    Odpovědět

  • Martin Lisztwan Martin Lisztwan(neregistrovaný)

    Dnes jsem zabíjel krůty a říkám si co s tím sádlem.Zkusil jsem udělat ty škvarečky,ale ne v troubě,ale v hrnci a do toho 5 celých stroužků česneku,s tím,že jsem slíval sádlo a je to fakt síla,je 9 hodin večer a asi to s manželkou sníme už teď.Taková je to dobrota!! :D:yes::-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mám dojem, že nedávno v nějakém pořadu (Loskuták?) nevím jistě Milan Vodochodský spotřebovával taky všechno z kachny, nebo co to bylo, každý odřezek na něco spotřeboval. Ty škvarečky dělal taky. Měla jsem pak hlad, jak blázen!:-)):-D

    Odpovědět

  • Hell. Hell.(autorka receptu)

    Hm, škvarečky z krůtí kůže napadly manžu před pár lety, protože jinak ta kůže byla dobrá leda na polévku a pak pro kocouří miláčky. Takto máme dvakrát do roka sice stále energeticky vydatný hříšek :-D, ale když z nich hned po upečení důkladně sleju všechno vyškvařené sádlo, tak zůstává víceméně dobře vysmažená kůže. Ke klasickým vepřovým škvarkům se to obsahem tuku přirovnat opravdu nedá. Navíc je dělám malinkaté a hodně křupavé. Na fotce jsou na dezertním talířku. ;-)

    Odpovědět

  • janatka janatka

    :-pSkvělý a je to takový hříšek,máme moc rádi škvarečky to jo ,můžeme.:-pNikdy jsem z krůty neděla ani jsem nevěděla,že to z toho jde ,už jsem zase chytřejší.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • BILKOVAI BILKOVAI

    za 2:yes::yes::yes:Sice nemůžu takové dobroty, ale dala bych si;-(

    Odpovědět

Tématické fráze: krůtí sádlo krůtí kůže krůtí škvarky sádlo z krůty kůže z krůty škvarky z krůty krůtí sádlo recepty kruti kuze recept škvarky z krůtí kůže krůtí odřezky co s krůtí kůží krupava kachna vodochodský recepty kachna vodochodský kruti sadlo a kuze čínská křupavá kachna krůtí kůže recepty kůže z krůty recept kuže s kruty kachna podle vodochodského

Zapomněl/a jsem heslo