Krůtí škvarečky
Suroviny
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 6. 2018 11:24
Škvarky z krůtí kůže jsou vynikající. Sádlo z kůží běžně používám na smažení i při vysokých teplotách. Nemá žádnou pavůni ani pachuť. Vynikající je i rizoto. Kdyby byly krůtí kůže alespoň kilo za kilo a Cajthamlová dostala od drůbežářských závodů sponzoring za jejich propagaci, pak by to rázem nebyl sajrajt pro socky, ale zdravý, byť vysoce kalorický, doplněk jídelníčku. Dobrou chuť a zdravý rozum bez bulvárního bio a eko všem.
6. 11. 2015 20:53
Dnes jsem zabíjel krůty a říkám si co s tím sádlem.Zkusil jsem udělat ty škvarečky,ale ne v troubě,ale v hrnci a do toho 5 celých stroužků česneku,s tím,že jsem slíval sádlo a je to fakt síla,je 9 hodin večer a asi to s manželkou sníme už teď.Taková je to dobrota!! :D



20. 1. 2010 16:01
Mám dojem, že nedávno v nějakém pořadu (Loskuták?) nevím jistě Milan Vodochodský spotřebovával taky všechno z kachny, nebo co to bylo, každý odřezek na něco spotřeboval. Ty škvarečky dělal taky. Měla jsem pak hlad, jak blázen!



20. 1. 2010 15:23
Hm, škvarečky z krůtí kůže napadly manžu před pár lety, protože jinak ta kůže byla dobrá leda na polévku a pak pro kocouří miláčky. Takto máme dvakrát do roka sice stále energeticky vydatný hříšek
, ale když z nich hned po upečení důkladně sleju všechno vyškvařené sádlo, tak zůstává víceméně dobře vysmažená kůže. Ke klasickým vepřovým škvarkům se to obsahem tuku přirovnat opravdu nedá. Navíc je dělám malinkaté a hodně křupavé. Na fotce jsou na dezertním talířku. 


20. 1. 2010 13:11


20. 1. 2010 12:58


20. 1. 2010 12:42
za 2

Sice nemůžu takové dobroty, ale dala bych si




Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Kuřecí maso se žampiony a pórkem na smetaně
Přidáno před 16 hodinami

Kuskusový dezert s ovocem a ořechy
Přidáno před 19 hodinami

Rychlá rajčatová polévka s fazolemi
Přidáno 6. 2. 2023 08:37

Smažená rýže - základní verze
Přidáno 5. 2. 2023 19:02

Rumové kuličky bez tuku
Přidáno 5. 2. 2023 18:20

Pikantní zelný salát s feferonkami
Přidáno 5. 2. 2023 15:46
Právě bylo uvařeno:

Nákyp z ovesných vloček
uvařil/a Hedvika04
před 4 minutami

Hovězí na divokém koření
uvařil/a Hedvika04
před 6 minutami

Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
uvařil/a Lenulll@a00
před 7 hodinami

Hrstková polévka
uvařil/a lentilka80
před 11 hodinami

Kapustové lívance se slaninou a sýrem
uvařil/a Petra Dvor.
před 12 hodinami

Utopený králík
uvařil/a Petra Dvor.
před 12 hodinami

Bramborová polévka od babičky
uvařil/a Petra Dvor.
před 12 hodinami

Drobenkový koláč - 1/2 porce
uvařil/a Luciferka1
před 13 hodinami

Brčálník – špenátová polévka
uvařil/a Jana domovinka
před 14 hodinami

Chleba ve vajíčku
uvařil/a nyvltovap@seznam.cz
před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: krůtí sádlo krůtí kůže krůtí škvarky sádlo z krůty kůže z krůty škvarky z krůtí kůže škvarky z krůty krůtí sádlo recepty kruti kuze recept co s krůtí kůží krůtí odřezky krupava kachna co s kůží z krůty vodochodský recepty kachna vodochodský kůže z krůty recept kruti sadlo a kuze krůtí kůže recepty co s krůtím sádlem čínská křupavá kachna
Suroviny: sůl
Krůtí škvarečky
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vl1g
7 názorů