Roládky z toustového chleba
Recept ještě nebyl hodnocenRoláda nemusí představovat pouze piškotové těsto s lahodným krémem a bohatým zdobením. Vyzkoušet můžete i roládky naslano, třeba z toustového chleba. Plnění a zdobení je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 703 kJ / 168 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,50 g |
| Tuky | 10,00 g |
| – nasycené | 2,00 g |
| – nenasycené | 7,50 g |
| –– mononenasycené | 4,00 g |
| –– polynenasycené | 3,50 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 400 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 13,00 g |
| – cukry | 3,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Roláda nemusí představovat pouze piškotové těsto s lahodným krémem a bohatým zdobením. Vyzkoušet můžete i roládky naslano, třeba z toustového chleba. Plnění a zdobení je…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek na drobno a kozí rohy na kousky. Brambory nastrouháme na jemno.Na sádle orestujeme cibuli do zlatova a před koncem…
Velmi oblíbené kuřecí maso je připraveno s příchutí ajvaru a jemného medvědího česneku. Než se maso podusí, v klidu připravíme přílohu a během půl hodinky tak můžeme na…
Do misky dáme ajvar, přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek, olej, chilli a najemno nastrouhaný sýr. Vše promícháme.Květák nakrájíme na silnější plátky, vložíme do…
Při oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto…
Při oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto…
Jako první připravíme maso, které z každé strany osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, sušeným česnekem a dáme stranou na talíř.Připravíme pánev a do ní dáme…
Lavaš je druh chlebové placky původem z Arménie. Dá se naplnit, zabalit a je tak vhodný nejen na domácí pokrm, ale třeba i s sebou jako svačina na výlet. Dovnitř stačí…
Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a na něm zesklovatíme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme plátky masa, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran.Přihodíme půlky…
Šťavnatá kuřecí stehna, naplněná medvědím česnekem a goudou, dušená s paprikovým ajvarem, si určitě zamilujete. Lehce pikantní a krásně vonící pokrm můžete podávat třeba…
Placky z dýně hokaido jsou velmi variabilní pokrm, můžete je podávat samostatně nebo naplnit šunkou, sýrem, salátem či tofu a dochutit dipem. Díky bohaté náplni…
Do vyšší a úzké nádoby dáme mléko, olej, ajvar. hořčici, cukr, chilli a papriku. Ponorný mixér dáme na dno a pomalým tahem mixujeme a taháme nahoru.Mixujeme do…
S kvalitním hovězím masem pracujte opatrně. Bylo by škoda jej znehodnotit špatným kuchařským postupem. S naším receptem je úspěch zaručen. Jemné maso s rafinovaně…
Umeleme kuřecí maso, můžeme přidat polovinu vepřového (nebo lze koupit mleté maso). V misce maso dobře promícháme s kořením a rozdělíme na 3 díly. Do každého dílu dáme 1…
Uvařené brambory důkladně rozšťoucháme v hrnci nebo ve větší misce, přidáme teplé mléko jako na kaši a poté i vejce. Mouku smícháme s kypřícím práškem a solí, šunku…
Na troše oleje orestujeme cibulku a česnek. Přidáme nakrájená sušená rajčata.Ke směsi přidáme uvařený bulgur a přidáme polévkovou lžíci ajvaru. Okořeníme.
V létě se rádi setkáváme s rodinou i přáteli a rádi pro ně připravujeme pohoštění. Grilovací sezóna je v plném proudu, vyzkoušejte tedy něco jiného a připravte topinky s…
Vezmu kastról, zvolna vypustím kostečkovanou uzenou slaninu, přidám plyn a na rozpuštěném tuku orestuju krkovičku pokrájenou na úhledné kousky. Detailisté použijí…
Kuřecí křidélka v kloubu rozdělíme, omyjeme a osušíme (vyšší díly podél kosti nařízneme). Do misky rozklepneme vejce, přidáme špetku koření, sůl, ajvar a prošleháme…
Tuňáková pomazánka patří mezi jedny z nejoblíbenějších. Na přípravu je jednoduchá a rychlá. Tato pomazánka je ozvláštněna o ajvar, pocházející ze srbské kuchyně. Dodává…
Květák rozebereme na menší růžičky a povaříme 3 minuty v osolené vodě.V misce smícháme ajvar s parmezánem, přidáme květák, žampiony nakrájené na větší kousky a vše…
Lilek rozkrojte na polovinu a dužinu vydlabejte lžící. Vydlabanou dužinu nakrájejte na malé kousky. Dužinu lilku orestujte na olivovém oleji a smíchejte sekaná sušená…
Tradiční hamburger v netradičním pojetí. Už samotný masový základ je z krůtího masa. K tomu skvěle sekundují balkánská omáčka ajvar, olivy a typicky slaný balkánský sýr.…
Batáty jsou brambory, které mají netradiční nasládlou chuť, a tak se dají použít ke slaným i sladkým pokrmům. Připravte si tuto jednoduchou verzi batáty propečené…