Jednohubky - inspirace II.
Recept ještě nebyl hodnocenPři oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 703 kJ / 168 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,50 g |
| Tuky | 10,00 g |
| – nasycené | 2,00 g |
| – nenasycené | 7,50 g |
| –– mononenasycené | 4,00 g |
| –– polynenasycené | 3,50 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 400 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 13,00 g |
| – cukry | 3,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Při oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto…
Při oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto…
Roláda nemusí představovat pouze piškotové těsto s lahodným krémem a bohatým zdobením. Vyzkoušet můžete i roládky naslano, třeba z toustového chleba. Plnění a zdobení je…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek na drobno a kozí rohy na kousky. Brambory nastrouháme na jemno.Na sádle orestujeme cibuli do zlatova a před koncem…
Velmi oblíbené kuřecí maso je připraveno s příchutí ajvaru a jemného medvědího česneku. Než se maso podusí, v klidu připravíme přílohu a během půl hodinky tak můžeme na…
Jako první připravíme maso, které z každé strany osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, sušeným česnekem a dáme stranou na talíř.Připravíme pánev a do ní dáme…
Do misky dáme ajvar, přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek, olej, chilli a najemno nastrouhaný sýr. Vše promícháme.Květák nakrájíme na silnější plátky, vložíme do…
V létě se rádi setkáváme s rodinou i přáteli a rádi pro ně připravujeme pohoštění. Grilovací sezóna je v plném proudu, vyzkoušejte tedy něco jiného a připravte topinky s…
Květák rozebereme na menší růžičky a povaříme 3 minuty v osolené vodě.V misce smícháme ajvar s parmezánem, přidáme květák, žampiony nakrájené na větší kousky a vše…
Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a na něm zesklovatíme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme plátky masa, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran.Přihodíme půlky…
Do vyšší a úzké nádoby dáme mléko, olej, ajvar. hořčici, cukr, chilli a papriku. Ponorný mixér dáme na dno a pomalým tahem mixujeme a taháme nahoru.Mixujeme do…
Na troše oleje orestujeme cibulku a česnek. Přidáme nakrájená sušená rajčata.Ke směsi přidáme uvařený bulgur a přidáme polévkovou lžíci ajvaru. Okořeníme.
Maso promícháme se všemi dalšími surovinami, vytvoříme kuličky a obalíme je v Solamylu. Kuličky pomalu smažíme ve vyšší vrstvě dozlatova, pak klademe do zapékací misky a…
Tuňáková pomazánka patří mezi jedny z nejoblíbenějších. Na přípravu je jednoduchá a rychlá. Tato pomazánka je ozvláštněna o ajvar, pocházející ze srbské kuchyně. Dodává…
Ajvar je přísada, která k nám přišla původně ze Srbska. Vyzrálé papriky, lilek, česnek a chilli se snoubí ve vyvážené chuti, kterou zde ochotně doplní ještě houby.…
Šťavnatá kuřecí stehna, naplněná medvědím česnekem a goudou, dušená s paprikovým ajvarem, si určitě zamilujete. Lehce pikantní a krásně vonící pokrm můžete podávat třeba…
S kvalitním hovězím masem pracujte opatrně. Bylo by škoda jej znehodnotit špatným kuchařským postupem. S naším receptem je úspěch zaručen. Jemné maso s rafinovaně…
Listové těsto je ideální, pokud chceme rychle udělat skvělé pohoštění. Tentokrát se inspirujeme balkánskou kuchyní a použijeme ho k přípravě slaných taštiček plněných…
Papriku, cuketu, lilek a jarní cibulku pořádně omyjeme. Papriku nakrájíme na větší kousky, cuketě a lilku odřežeme konce a nakrájíme je na asi 1 cm silná kolečka,…
Krůtí srdíčka dušená v ajvaru nabízejí bohatou, lehce pikantní chuť, která skvěle ladí s jemným lučinovým knedlíkem s nízkým obsahem sacharidů. Tahle varianta je vhodná…
Vezmu kastról, zvolna vypustím kostečkovanou uzenou slaninu, přidám plyn a na rozpuštěném tuku orestuju krkovičku pokrájenou na úhledné kousky. Detailisté použijí…
Bulgur dobře propláchneme, zalijeme 2 hrnky vody a asi 15 minut necháme vařit doměkka.Hlívu rozdělíme na jednotlivé plodnice, větší překrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno…
Kuřecí prsa přes folii mírně rozklepeme. Osolíme, opepříme. Rozmražený kostkový špenát rozmixujeme s prolisovaným česnekem, ajvarem, zakysanou smetanou a špetkou soli…
Na oleji zpěníme nakrájenou větší cibuli. Potom přidáme napůl nakrájená a očištěná kachní srdíčka a očištěné na třetinky nakrájené kachní žaludky. Necháme osmahnout.…