Gulášek v zelí

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: 90-120 minut (podle masa) PT1H45M 6 porcí Hovězí maso 36 názorů

516

Suroviny

800 g hovězího masa na guláš
4 cibule
6 stroužků česneku
1/4 hlávky zelí
2 rajčata
2-3 lžíce kvalitního kečupu (může být ostřejší)
chlebová strouhanka
červená paprika
majoránka
kmín
pepř
sůl
olej (sádlo)
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji(sádle) si osmažíme cibule, nakrájené na proužky pěkně do hněda.

  2. Přidáme maso, nakrájené na kostky, opečeme a zprvu dusíme ve vlastní šťávě a až se nám začíná připalovat, přihodíme papriku a hned zalijeme vodou a dusíme.

  3. Máme-li maso napolo měkké, přidáme nakrouhané zelí, nakrájená rajčata, přidáme koření, majoránku, kmín, pepř, česnek nakrájený na plátky, dáme kečup a osolíme.

  4. Dusíme dál, až je maso i zelí měkké a nakonec dáme už jen na zahuštění chlebovou strouhanku, jak kdo rád husté. Doladíme si chuť a je hotovo.

Poznámka

Zase jeden můj výmysl, na kterém jsme si pochutnali, gulášek je fakt dobrej a je to zase něco trochu jiného!!

Měli jsme k tomu výborný chlebíček a rohlík z jedné soukromé pekárny- mají moc dobré pečivo. Jinak jde k tomu knedlík, těstoviny i brambory, ty k tomu udělám zítra.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Gulášek v zelí

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    mekkejla: Neděkuj Mekkejlo, já jsem moc ráda, že chutnal a to je pro mě to nejlepší ocenění:yes::-K

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla

    Gulášek byl opravdu výborný. Vždy hledám alternativu, jak do jídla propašovat co nejvíce zeleniny, takže moc díky za super recept :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Josef:no Pepo, to jste krásně vyřešil , hlavně, že to chutnalo:yes::yes: Za chvíli ani nebudeme vědět, jak to hovězí chutná za ty pachy:-((

    Odpovědět

  • Josef Josef(neregistrovaný)

    Recept nemá chybu. Vzhledm k tomu že hovězí je drahé tak jsem to udělal z kuřecího.Přidal jsem kousek masoxu a bylo to božské.:-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Anna Kocikova:Aničko, to jsem moc ráda, že jste si s Lubíkem pochutnali a díky:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Bibinko,podobně dělávám roštěnky s hlávkovým zelím,ale nedávám rajčata a kečup.Místo toho dávám rajčatové pyré:-)Zbylo mi kus kližky,tak jsem včera navečer uvařila podle Tvého receptu a dnes jsme si na hezky uležené dobrotě pochutnali:-p:yes:+14:-K

    Odpovědět

  • jirka jirka(neregistrovaná)

    taková dobrota ale nemám rád zahuštění chlebem raději nastrouhanou bramborou nebo perníkem. Každý máme jinou chuť.:-Dwww.toprecepty.cz/recept/5333-gulasek-v-zelí/

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Veľmi sa hanbím!!!Snáď ma trochu ospravedlní to, že som zo zahraničia...Ale slovo "oprančenie" už mám zafixované a budem ho používať, samozrejme, iba ak budem prančiť cibuľu!
    Pekný deň želám a ďakujem!

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Magdalenko fakt, ale nevím, jestli to není jihočeský název pro opečení, ale určitě to děvčata znají:-! Já se zas chechtám, že jsem tě tak jedním slovem odbourala k smíchu, mám o tebe obavy, aby si se do rána neusmála "ante fine",bacha;-):-D:-)):-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja sa tu nechutne chechtám a slovo OPRANČIŤ fakt existuje?
    Ja uschnem...

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Magdalenko, jako to oprančení :-?to je jako rychle osmahnout,ale já toklidně přepíšu, nebo se uchechtáš:-D;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Bibka a čo to oprančenie cibule? :-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Magdalenko,díky za pochvalu a kdyby jsi to dělala, tak můžeš místo kečupu použít 1 lžíci rajčatového protlaku a nebo vůbec nic, tak hrozný rozdíl v tom zas nebude. Jinak ti ten recept doporučuji;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Bibinka, máš v texte krásny preklep, veľmi sa mi páči, také nové slovo...:-D
    Recept vyzerá nádherne! všetky suroviny (až na kečup) uznávam za super, posielam bod, dobre? Uvažujem, kedy si toto uvaríme, mám v mrazničke kúsok hovädziny na guláš. Pekný deň!

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Opuncie, velmi děkuji a vážím si takového uznání:-)to vždycky potěší a hlavně to uvař, je to paráda a neprohloupíš. Pak dej vědět;-)

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: červené zelí s perníkem zelí z patizonu oprančit guláš s hlávkou zelí guláš ze zelí hovězí guláš se zelím co s připáleným gulášem? mladé zelí recept zelí s patizonu zelí guláš těstoviny s gulášem recepty mladé zelí mladé zelí zelí čím zahustit zelí červené zelí s perníkem guláš z zeli hovězí guláš zelí guláš zelí mladé zelí recepty

Zapomněl/a jsem heslo