Květák zapečený v ajvaru

mysulka Kuchařka: mysulka

cca 4 Zeleninová jídla 12 názorů

Suroviny

500 g květáku
350 ml ajvaru
6 žampionů
2 polévkové lžíce parmezánu
125 g mozzarelly
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na menší růžičky a povaříme 3 minuty v osolené vodě.

  2. V misce smícháme ajvar s parmezánem, přidáme květák, žampiony nakrájené na větší kousky a vše promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme. Směs přendáme do zapékací misky.

  3. Pečeme při 210 °C asi 20 - 25 minut. Pak mezi květák poházíme natrhanou mozzarellu a dopékáme ještě 5 minut.

Poznámka

Podáváme s brambory, kuskusem, bulgurem, nebo jen s bagetkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 96 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květák zapečený v ajvaru

Tématické fráze: zapečený květák květák recepty recepty z ajvaru zapečený květák recepty recepty s ajvarem recepty z kvetaku ajvar v receptech příprava ajvaru recept květák ajvar s bulgurem zapečený květák s ajvarem co z ajvaru zapeceny kvetak s lilkem akjvar květák recept s ajvar top recepty květák recept ajvar recepty recept na ajvar v bulgur s ajvarem květák s mozzarellou