Arménský chléb lavaš s vajíčky
Lavaš je druh chlebové placky původem z Arménie. Dá se naplnit, zabalit a je tak vhodný nejen na domácí pokrm, ale třeba i s sebou jako svačina na výlet. Dovnitř stačí umíchat vajíčka se špenátem, přidat mozzarellu a lahodný a vyvážený pokrm je raz dva hotový.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 875 kJ / 687 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,37 g |
Tuky | 43,76 g |
Vláknina | 4,35 g |
Cholesterol | 877 mg |
Sodík | 724 mg |
Sůl | 1,69 g |
Sacharidy | 12,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajíčka rozkvedláme, osolíme, opepříme. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a jakmile zesklovatí, přidáme k ní špenát a necháme jej zavadnout. Po chvíli přidáme vajíčka a umícháme je. Odstavíme je z plotny a vmícháme k nim nasekanou pažitku nebo medvědí česnek.
Krok 2: Arménský chléb potřeme ajvarem, navrstvíme na něj umíchaná vajíčka se špenátem a přidáme i kousky mozzarelly.
Krok 3: Pevně srolujeme a dáme na chvíli zapéct do rozehřátého kontaktního grilu. Po zapečení ihned podáváme.
Zveřejněno 7. 9. 2024 18:00
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Arménský chléb lavaš s vajíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDM9o
Nejnovější recepty
Luhačovický špaček
Přidáno před 6 hodinami
Vaječná frittata s pečenou dýní
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí maso zapečené s dýní a tvarůžky
Přidáno před 20 hodinami
Ořechový dort
Přidáno 9. 10. 2024 16:01
Nenanuky (dortík na klacku)
Přidáno 9. 10. 2024 12:38
Obrácené řízky z vepřové krkovice
Přidáno 9. 10. 2024 12:21
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Segedínský guláš podle maďarského originálu voní paprikou a nejlepší je s kopečkem kysané smetany
Náš život s celiakií: Sladký dýňový chlebíček chutná u nás doma všem. Ani nepoznáte, že je bezlepkový
Jak správně sušit houby? Důležitá je velikost plátků i teplota při sušení v troubě, babky a některé další druhy se ale k sušení nehodí
Nejlepší cheesecake podle Terezy: Voní čokoládou a je úžasně jemný, říká finalistka soutěže Peče celá země
Holka u plotny: Hermelín zapečený v listovém těstě jako dýně vtipně vypadá a skvěle chutná, příprava je snadná
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dušené křemenáče
JaneAnn před 1 hodinou
Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
Fitulka před 3 hodinami
Kmínová polévka - "vídeňská"
Fitulka před 3 hodinami
Kynuté knedlíky bez vajec - jako pírko
NikVe před 4 hodinami
Krůtí prsa s ananasem a paprikami
vojfrancezska před 4 hodinami
Rajčatový salát s majolkou
juannita před 4 hodinami
Linecká kolečka III.
Panova před 4 hodinami
Linecké cukroví
Panova před 4 hodinami
Bílkový chlebíček I.
Panova před 4 hodinami
Dýňové muffiny
Brumaire před 5 hodinami
Komentáře (1)