Djuveč (džuveč)
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční balkánskou pochoutkou je djuveč s neodolatelnou kombinaci jemného koření, čerstvé zeleniny a šťavnatého masa. K tomuto sytému jídlu, které si vás podmaní svojí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 110 kJ / 26 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,05 g |
– nenasycené | 0,14 g |
–– mononenasycené | 0,08 g |
–– polynenasycené | 0,06 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 4,00 g |
– cukry | 3,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tradiční balkánskou pochoutkou je djuveč s neodolatelnou kombinaci jemného koření, čerstvé zeleniny a šťavnatého masa. K tomuto sytému jídlu, které si vás podmaní svojí…
Připravte si zeleninovou přílohu k masu. Takto upravenou zeleninu lze mít nachystanou i dopředu a před servírováním ji jen krátce ohřát. Kombinace plodové zeleniny s…
Lilek je skvělá zelenina, která se dá připravit na mnoho způsobů. Tento recept na zapečený lilek se sýrem je snadný, rychlý a chuťově velmi výrazný. Výsledkem je chutný…
Zapékaný baklažán je pokrm, který vás zaujme svou bohatou chutí a jemnou konzistencí. Plátky baklažánu pečené do měkka se snoubí s chutí rajčat a vůní sýru, což vytváří…
Dejte ve svém jídelníčku šanci lilku. Jeho současné odrůdy již nebývají hořké, snesou jen krátkou tepelnou úpravu, ale hlavně - pokrmy z něj se výborně hodí v parných…
Nakládaný lilek lze snadno připravit a skvěle se hodí jako příloha k hlavnímu jídlu, součást antipasti nebo samostatná svačina. Tento tradiční recept spojuje jemnou chuť…
Lilkový "skoro kaviár" je delikatesní pomazánka inspirovaná středomořskými chutěmi. Pečený lilek je v tomto receptu rozmixován s česnekem, olivovým olejem a bylinkami,…
Baklažán narežeme na kolieska hrubé cca 1 cm. Obalíme ich zľahka v múke a na oleji z oboch strán opečieme. Opečené kolieska baklažánu uložíme do vymasteného pekáčika,…
Baklažány rozrežeme na polovice a vnútro vydlabeme. Na oleji osmažíme narezanú cibuľu, pridáme narezané vydlabané vnútro baklažánov, škoricu, soľ, ryžu, na kocky…
Lilek nakrájet na kolečka, osolit a nechat vypotit 20min. Pak vymačkat vodu a na olivovém oleji opéct do měkka. Přendat do talíře, rozkrájet na kousky a přidat stroužek…
Baklažány a paradajky narežeme na kolieska hrubé asi 1 cm a na horúcom oleji opečieme. Osolíme ich a okoreníme. Vymastíme pekáčik a baklažány a paradajky doň poukladáme…
Baklažán narežeme na kocky asi 1x1x1 cm. Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu a cesnak, pridáme narezaný baklažán a rýchlo restujeme asi 4 minúty. Necháme…
Baklažány umyjeme, poprepichujeme, dáme do rúry asi na 40 min piecť - koža sa zošúverí. Potom lyžicou obsah baklažánu vyškriabeme, posekáme - tyčovým mixérom rozmixujeme…
Baklazan (oloupany) nakrajime na kolecka, zakapeme olivovym olejem, mirne osolime a pridame par kapek citronu, nechame asi 10 minut louhovat. Portabellu (jen klobouk)…
Náplň : cibuľu a cesnak narežeme na jemno, pridáme sekanú bazalku, na malá kocôčky narezanú paradajku a papriku, osolíme a premiešame. Baklažán narežeme pozdĺžne na…
Baklažán narežeme pozdĺžne na plátky asi 4 mm hrubé a 10 minút povaríme vo vode. Opatrne vyberieme a necháme otiecť. Listy mangoldu alebo špenátu obvaríme 3 minút vo…
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme. Nepreplachujeme ! Otečené cestoviny dáme do vymazanej bábovkovej formy a jemne pritlačíme. Vložíme do rúry a 15 minút…
Vezmi miláčka za .. kolem ramen a pošli ho na dvůr zabít to kuře nebo dvě. Jestliže miláček není po ruce nebo nemáš dvůr tak toho ptáka kup. V krámě zvaném…