Kuřátko na baklažánech

jan.alois Kuchař: jan.alois

Doba přípravy: 1.30.-1.45 4-8 podle velikosti kuřete a hladu. Drůbeží maso 8 názorů

Suroviny

1,5 kg kuře
1 - 2 baklažány cca 400g
50 g slaniny
česnek podle chuti, stačí tři stroužky
1 střední cibule
1-2 bobkový list
1 dcl šlehačky
trochu hladké mouky
labužníci dvojku bílého
sůl
kmín
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujte, prošpikujte. Osolte ze všech stran a odložte na mísu. Cibuli a česnek nakrájejte na jemno a nasypte do pekáčku. Na to dejte kuře, pokmínujte, přidejte lilek nebo baklažán (ne obojí). Přikryjte a dejte péct.

  2. Podlívejte vínem a až je kuře hotové, vyndejte ho ven, vezměte si tyčový mixér a rozmixujte všechno co je v pekáči a přelijte přes síto.

  3. Přidejte smetanu, pokud to není moc husté, tak přidejte ještě mouku a nechte přejít varem. Osolte a opepřete. Kuře naporcujte a přendejte zpět do pekáče. Jako příloha se hodí rýže, knedlíky, brambory.

Poznámka

Fotečku dodá kdo první uvaří, vyfotí a vloží, díky. Že by Bábinka nebo Simča.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuřátko na baklažánech

Tématické fráze: bily baklazan brambor a baklažán baklažány baklažán co je baklazan co je to baklažán kuratko 400g recept lilek kuře brambory králík s baklažánem s baklažánem baklažán bílý vepřové a baklažány brambory baklažány kuře lilek baklažán kuřecí maso s baklažánem baklažán kuře brambor kuřecí maso s baklažánem