Kuřátko na baklažánech

Drůbeží maso Doba přípravy: 1.30.-1.45 8 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 1.30.-1.45 8 názorů

Suroviny 4-8 podle velikosti kuřete a hladu.

1,5 kg kuře
1 - 2 baklažány cca 400g
50 g slaniny
česnek podle chuti, stačí tři stroužky
1 střední cibule
1-2 bobkový list
1 dcl šlehačky
trochu hladké mouky
labužníci dvojku bílého
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujte, prošpikujte. Osolte ze všech stran a odložte na mísu. Cibuli a česnek nakrájejte na jemno a nasypte do pekáčku. Na to dejte kuře, pokmínujte, přidejte lilek nebo baklažán (ne obojí). Přikryjte a dejte péct.

  2. Podlívejte vínem a až je kuře hotové, vyndejte ho ven, vezměte si tyčový mixér a rozmixujte všechno co je v pekáči a přelijte přes síto.

  3. Přidejte smetanu, pokud to není moc husté, tak přidejte ještě mouku a nechte přejít varem. Osolte a opepřete. Kuře naporcujte a přendejte zpět do pekáče. Jako příloha se hodí rýže, knedlíky, brambory.

Poznámka od kuchařky

Fotečku dodá kdo první uvaří, vyfotí a vloží, díky. Že by Bábinka nebo Simča.

Komentáře k receptu Kuřátko na baklažánech

Tématické fráze: bily baklazan brambor a baklažán baklažány baklažán co je baklazan co je to baklažán kuratko 400g recept lilek kuře brambory králík s baklažánem s baklažánem baklažán bílý vepřové a baklažány brambory baklažány kuře lilek baklažán kuřecí maso s baklažánem baklažán kuře brambor kuřecí maso s baklažánem