Studená lilková polévka

magdalenka Kuchař: magdalenka

Polévky 2 názory

Suroviny

2 ks baklažánů
400-500 ml mléka
200 ml šlehačky
200 ml bílého vína
pepř bílý
2 stroužky česneku
sůl
citrónová šťava
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Baklažány umyjeme, poprepichujeme, dáme do rúry asi na 40 min piecť - koža sa zošúverí.

  2. Potom lyžicou obsah baklažánu vyškriabeme, posekáme - tyčovým mixérom rozmixujeme s mliekom.

  3. Osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak.

  4. Víno zmiešame so šľahačkou a pomaly vlejeme do polievky. Servírujeme schladené.

Poznámka

Recept som objavila v zahraničnom časopise.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Studená lilková polévka

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Škoda, že Eliz nepridala komentár, iba foto, by ma zaujímal jej názor...

    Odpovědět

  • mysak mysak(neregistrovaný)

    Ja dnes hledal neco z lilku - netradicni polevku. Experimnet s touhle polévkou se vydaril, vino vynechal.kyselil citronem. A bastil teple. Hledam inspiraci na techto strankach,zatim se ´mi libi.

    Odpovědět

Tématické fráze: lilková polévka lilkova polevka s bananem lilková polévka se sýrem lilkové recept lilkova polevka#q=lilkova polevka lilková polévka brokolicová polévka za studena

Zapomněl/a jsem heslo