Ochucené majonézy
Recept ještě nebyl hodnocen1. Kopr nasekáme najemno a v misce smícháme s majonézou. Vmícháme limetovou šťávu a dochutíme solí a pepřem.2.Česnek pečte i se slupkou 15 minut v troubě předehřáté na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1. Kopr nasekáme najemno a v misce smícháme s majonézou. Vmícháme limetovou šťávu a dochutíme solí a pepřem.2.Česnek pečte i se slupkou 15 minut v troubě předehřáté na…
Papriku, žampiony, cibuli a salám si nakrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji trochu orestujeme, přidáme asi polovinu mléka a na pomalu vaříme. Postupně přidáme…
Prsa nakrájíme na nudličky. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a nudličky masa ze všech stran prudce osmahneme, pak do pánve přimícháme nasekanou šalotku a stroužky…
Sušené hříbky si namočíme na 15 minut ve vodě. Na másle orestujeme cibuli na kostičky a česnek na plátky, osolíme, opepříme a přidáme namočené houby, ze kterých jsme…
Rajčata omyjeme, překrojíme napůl a lžící odstraníme "vodu" a semínka, aby omáčka nebyla kyselá. Všechna vložíme do hrnce, podlijeme trošinkou vody a za občasného…
Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, oloupaný česnek na plátky. Do hluboké pánve dáme rozehřát olej, přidáme slaninu a necháme pustit tuk. Přidáme cibuli a…
Nejprve z uvedených surovin v mixéru uděláme pesto. Současně uvaříme těstoviny dle návodu na obalu, domácí tak, jak jsme zvyklí.Do rozehřáté hluboké pánve dáme olej a…
Pokud si nevíte rady, co uvařit k obědu, vyzkoušejte toto kuřecí maso ve smetanovo-sýrové omáčce s rajčátky, bazalkou a medvědím česnekem. K jídlu můžete podávat…
Zemiaky pokrájame na kocky, zelerové tyčky na menšie kúsky, dáme variť do vody, osolíme, okoreníme, pridáme trochu bazalky.Po zmäknutí tyčovým mixérom rozmixujeme,…
Pálivost jídla v exotických zemích má prozaický důvod - ochranný a dezinfekční. Ostrá kuchyně s nezbytným pivem ale vyhovuje i našincům. Nezbytné dochucovací suroviny a…
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vejce, je-li potřeba trochu strouhanky a lístky bazalky.U paprik odřízneme vršek, vyjmeme semeník a naplníme je připraveným masem…
Rychlé chutné pohoštění vás čeká, pokud si připravíte "splétanou pizzu" z našeho receptu. Naplnit ji můžete vašimi oblíbenými surovinami. Podávat můžete zatepla i…
Tenoučké plátky lahodného hovězího masa servírované na salátovém lůžku. Tak většinou podáváme carpaccio. Nejprve jej však musíme nechat v lednici naležet s kořením a pak…
Výbornou omáčku na těstoviny můžete připravit, i když zrovna nemáte příliš mnoho času. Stačí osmahnout cibuli a klobásu, přidat kečup a konzervovaná rajčata, dobře…
Skvělou pizzu jako z italské pizzerie si můžete připravit jednoduše i doma. Dokonce také ve vegan verzi. Základní kynuté těsto potřete rajčatovým sugem s bazalkou a…
S teplým počasím přichází také období oblíbených letních grilovaček. Vsaďte na sytou masovo-zeleninovou směs, plnou různých chutí, pečenou v alobalu. Díky její příjemné…
Vepřové maso se řadí v naší gastronomii mezi nejčastěji připravovaný druh masa. V tomto receptu najdete inspiraci na vepřové kotlety s rajčaty, paprikou, houbami a…
Během letní sezóny se v našich kuchyních často objevuje cuketa, kterou můžeme připravit na mnoho způsobů. Skvěle chutná i zapečená s lilkem a rajčaty, ochucená čerstvou…
Těstoviny zapečené se zeleninou jsou výbornou volbou pro všechny, kdo hledají chutné a syté jídlo. Tento pokrm kombinuje oblíbené těstoviny s pestrou směsí zeleniny,…
Grilovaný lilek chutná opravdu skvěle. Když k němu ještě přidáme svěží salsu z cherry rajčátek a česneku, trochu čerstvé bazalky a grilovaná rajčata, získáme výborné…
Papriky pečeme pod grilem ze všech stran, dokud se nám na slupce nezačnou tvořit černé puchýře.Papriky vložíme do mikrotenového sáčku a uzavřeme, aby se zapařily.Poté je…
Červená čočka obsahuje spoustu důležitých vitamínů a má velký přínos pro naše zdraví. Dušená spolu s cuketou a rajčaty, ochucená bylinkami, je připravená během chvilky…
Tento pokrm kombinuje šťavnaté mleté maso s aromatickým kořením a jemnou pikantností, která dodává klasickým špagetám nový rozměr. Ideální jako sytý hlavní chod, který…
Klasické lasagne s boloňskou omáčkou a bešamelem zná snad každý. Jejich zeleninová obměna sice bešamel neobsahuje, ale to jim neubírá na chuti. Do těchto lasagní navíc…