Terč z vinné klobásy se slaninou, zapečený s bramborem a čedarem

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Ostatní 12 názorů

Suroviny

200 g vinné klobásy
400 g nových brambor
špetka kurkumy a uzené papriky
strouhaný čedar podle každého
4 plátky uzené Iceland slaniny
olivový olej
máslo
sůl, drcený kmín
bazalka a tymián
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nové brambory dobře omyjeme a vaříme v osolené vodě s kmínem, kurkumou a uzenou paprikou. Brambory vaříme do poloměkka. Brambory slijeme. Vinnou klobásu svineme do tvaru terče a ovineme po celém obvodu plátky uzené slaniny. Nádobu pokapeme trochou olivového oleje.

  2. Upravenou klobásu vložíme do středu pečící nádoby a necháme krátce zapéci v rozehřáté troubě na program „gril“. Mezitím uvařené brambory pokrájíme na poloviny a poklademe po obvodu pečící nádoby k předpečené vinné klobáse.

  3. Brambory ve formě posypeme kousky slaniny a polijeme máslem. Pečeme dál i s klobásovým terčem na 170 stupňů cca 12 minut. Nakonec brambory posypeme strouhaným čedarem a dál pečeme, dokud se sýr na bramborech v nádobě neroztaví. Zdobíme rajčaty, bazalkou, tymiánem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 199 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Terč z vinné klobásy se slaninou, zapečený s bramborem a čedarem

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    hosta: :-*:-8

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    Lenunka: to je menší balení- 6 ks velkých plátků..:-*

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    hosta: ten balíček zrovna jo, no, jinak to může být kdokoliv z EU:-):-D
    ještě by mě zajímalo, kolik je z toho porcí?:-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Ivace64: :-D podle obalu snad dokonce holandská :-D

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    maris: ano, foto jsem přidala, je to Iceland uzenina:-*

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    Lenunka: díky Leni, foto už jsem tam dala, děkuji za odkaz:yes::-K

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

  • maris maris

    Ivace64: díky za odpověď, tím se to vysvětluje - jen - zřejmě ji kupuješ v Icelandu, není tedy islandská, ale její původ je zřejmě z Velké Británie, protože Iceland je britský řetězec. Že je dobrá, ráda věřím, už jsem ji tam taky kupovala;-):-)

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    maris: Liší se hodně. Kupuji v Islandu. Prodávají je buď jako zauzenou slaninu pod názvem: "Smoked Back Bacon" a pak jako neuzenou slaninu, jsou to buď velké plátky nebo kostičky slaniny. Pošlu Ti pak foto:-K

    Odpovědět

  • maris maris

    Já bych se chtěla zeptat co to je islandská slanina, snažila jsem se to najít, ale nenašla. Kde ji kupuješ ?
    Liší se něčím od naší ?

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    Eja57: Klobásu celou nejdříve zavinu do spirály a až pak každý plátek slaniny vložím (omotávám) od středu slaniny dokola mezi svinutou roládu (spirálu od sebe trochu odhrnu a vložím plátek slaniny a zase omotávám dokola) a až pak peču. Plátky slaniny nastavuji dalším plátkem,proto při pečení není každý plátek vedle sebe.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Píšeš, že anglickou ovineš už svinutou klobásu po obvodu - ale podle fotky to vypadá, že "svíjíš" klobásu a anglickou položené vedle sebe...anglická tak kouká mezi smotanou klobásou ....

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo