Pizza Diavola

Suroviny

Těsto:
200 g hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1/2 droždí
špetka soli
1 lžička cukru
vlažná voda
Na pomazání:
2 rajčata
1 lžíce olivového oleje
sůl
cukr
čerstvá bazalka
Na pizzu:
mozzarella
2 celé chilli papričky
chorizo

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme těsto v domácí pekárně, všechny suroviny dáme dohromady a necháme pracovat pekárnu. Nastavíme program na kynutí. Pokud nemáte domácí pekárnu, zadělejte těsto ručně. Těsto se nesmí lepit, pokud se bude lepit, přidejte mouku.

  2. Spaříme rajčata a oloupeme je, dáme do misky, přidáme 1 lžíci olivového oleje, cukr, sůl, nasekanou čerstvou bazalku a rajčata rozmačkáme.

  3. Až těsto vykyne, rozválíme ho do kulaté placky. Potřeme rajčatovou směsí. Rozložíme mozzarellu a chorizo nakrájené na plátky a celé chilli papričky. Dáme péct na 250 °C na 10 minut.

Poznámka od kuchařky

Ještě přidávám beraní rohy a cibuli.

Komentáře k receptu Pizza Diavola

K receptu nejsou žádné komentáře.