Bramborovo-sýrové placičky s medvědím česnekem
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory ve slupce uvaříme, necháme vychladnout a oloupeme.Oloupané brambory dáme do misky a rozmačkáme, ale ne úplně dohladka. Přidáme goudu nastrouhanou na hrubé slzy…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory ve slupce uvaříme, necháme vychladnout a oloupeme.Oloupané brambory dáme do misky a rozmačkáme, ale ne úplně dohladka. Přidáme goudu nastrouhanou na hrubé slzy…
Mrkev, celer a vajíčko nastrouháme na jemném struhadle a dáme do mísy. Přidáme nasekaný medvědí česnek, žervé, majonézu, bílý jogurt a podle chuti sůl a pepř.Pomazánku…
Vejce uvařená na tvrdo oloupeme, pokrájíme a dáme do mísy. Lučinu (žervé, Palouček) smícháme s majonézou, dle potřeby (hustoty) naředíme troškou smetany a přidáme k…
Slaninu nakrájíme na nudličky a zprudka opečeme nasucho v hlubší pánvi.Bylinky nakrájíme a natrháme na kousky. Ke slanině přidáme předem (podle návodu) uvařené kroupy a…
Kuřecí řízky pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, přidáme strouhaný sýr, drobně pokrájený medvědí česnek, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme, zaprášíme…
Kedlubny oloupeme, jednu nakrájíme na cca 1/2 cm plátky a druhou nastrouháme nahrubo. Nastrouhanou smícháme se sýrem Cottage, medvědím česnekem, osolíme podle chuti a…
Hlívu nakrájíme, pokud máme velké plodnice, jinak ponecháme malé vcelku. Osolíme, okořeníme a opečeme z obou stran na oleji. V misce vyšleháme vidličkou vejce s mlékem a…
Těsto připravíme v domácí pekárně. Do pekárny vložíme suroviny na těsto v uvedeném pořadí a zapneme program na výrobu těsta. Než těsto vykyne, připravíme náplň.Cibuli…
Brambory pokrájíme na menší kusy, zalijeme vodou těsně nad ně a osolíme je. Růžičky květáku naskládáme na brambory a vaříme vše doměkka. Pokud chceme, můžeme k bramborám…
Dáme vařit brambory. Lososa opláchneme, položíme na velké prkénko kůží nahoru tak, aby část prkénka s širší částí ryby ( od hlavy), byla nad dřezem. Nožem od ocasní…
Na oleji orestujeme nahrubo nakrájaný medvedí cesnak. Zalejeme vínom alebo citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a 5 minút povaríme. Potom medvedí cesnak rozmixujeme…
Nejprve necháme povolit houby, měla jsem mražené. Ty pak krátce propláchneme studenou vodou, necháme okapat. Na tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kmín,…
Variace na slané francouzské sýrové koláče připravená z křehkého těsta, bryndzy a medvědího česneku. Naprosto úžasná jarní kombinace, kterou by bylo škoda nevyzkoušet v…
Připravte si zdravou a chutnou smetanovou omáčku provoněnou typicky jarními bylinkami, medvědím česnekem a mladými kopřivami. Příprava není nijak složitá a v kombinaci s…
Křupavé bramboráky máme rádi skoro všichni jako přílohu k omáčce nebo jen tak na zakousnutí k večeři. Vyzkoušejte je v této pozměněné verzi s bulgurem a medvědím…
V kastrole rozehřejeme trochu oleje, přidáme malé kostičky slaniny, chvíli ji opékáme, přisypeme nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit, přidáme maso pokrájené na menší…
Připravte si hrnec s vroucí vodou na chřest. Zvolte hrnec odpovídající délce chřestu.Když se voda začne vařit, přidejte asi ½ lžičky soli a chřest vložte do hrnce. Vařte…
Masové vývary bývají v rodinách velice oblíbenou polévkou a dají se podávat s velmi širokou škálou různých zavářek a vložek. Proč nevyzkoušet i knedlíčky z hustějšího…
Nádivku si nemusíme připravovat pouze o Velikonocích. Chutná i jindy. Ale na jaře ji lze připravit s medvědím česnekem a dalšími jarními bylinkami. Dobře připravená…
Intenzivní vůně a spousta koření, to jsou charakteristické znaky indické kuchyně. Vyzkoušejte uvařit mleté maso s omáčkou z kokosového mléka, kde zajímavě kořeněnou chuť…
Mléko ohřejte, aby bylo vlažné, rozdrobte do něj kvasnice a rozmíchejte.Sádlo nechejte povolit v pokojové teplotě nebo ho rozpusťte a nechejte zchladnout.Škvarky…
Brambory si oloupeme a na hrubých nudličkách nastrouháme. Na třech lžících oleje smažíme spolu s nakrájenou cibulí asi 5 minut. přesypeme do nějaké nádoby. Na zbylém…
V hrnci rozehřejeme máslo, necháme na něm zpěnit drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme cibulovou jíšku. Zasypeme paprikou, necháme ji rozvonět a hned…
Na 2 lžících másla zlehka osmažíme cibulku, přidáme omytá a na kostičky nakrájená játra a opečeme až se zatáhnou. Podlejeme vývarem a vínem a dusíme pod poklicí. Po…
Přidáno před 44 minutami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Cukrářka Iveta Fabešová se vrací na scénu: Ve Werichově vile peče i popcornové zákusky a vydává sváteční kuchařku plnou cukroví
České kynuté buchty s tvarohovou náplní: Krásně nadýchané a provoněné vanilkou zachutnají každému
Jak využít zbylé husí sádlo a kosti z pečínky? Ze sádla bude skvělá pomazánka, z kostí parádní vývar