

Toasty s medvědím česnekem a kozím sýrem
Suroviny
- 4 plátky bílého chleba
- velký svazek medvědího česneku
- 1 lžíce másla
- 50 g Bresaoly ( viz poznámka ) nebo sušené šunky
- 100 g měkkého kozího sýra
- krémové balsamico
- mořská sůl
Postup přípravy receptu
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pokrájemé listy medvědího česneku a necháme zlehka zavadnout. Osolíme mořskou solí.
Bresaolu nakrájíme na velmi tenké nudličky.
Plátky chleba opečeme nasucho.
Připravený medvědí česnek rozdělíme na topinky, posypeme nudličkami Bresaoly a kousky kozího sýra.
Na závěr zakápneme balsamicovým krémem.
Podáváme teplé.
Poznámka od kuchařky
Bresaola :
http://vivaitalia.blog.cz/1106/bresaola
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Toasty s medvědím česnekem a kozím sýrem
-
Ještě jednou děkuji
, vyzkoušejte, je to jednoduché a snad by vám chutnalo jako nám
-
maris Maruš, když jsem četla název, byla jsem přesvědčená, že to bude recept Magdalenky a ejhle....on je tvůj a velmi pěkný, tak máš taky pěkný 10.bod
-
Asi bych raději použila tu sušenou šunku, ten první název nemůžu ani přečíst!
Ale česneku mám velkou hromadu a moc se mi to líbí
-
Marísku, jedním slovem nádhera.
-
Není co řešit
Bodík +
-
Jitkas: a už nebudu koukat, a protože jsem nikde cibulky nesehnala nezbyde mi nic než obětovat poštovné a objednat ale bude doma na zahrádečce. Sice vám kde roste ale je to chráněná oblast a rostlinka mám dojem taky a pokuta se mi platit nechce a sušený z obchodu by asi nebyl to pravé
-
No, a tohle taky - krása nesmírná
Kozí sýry mám ráda a už dlouho jsem žádný nekoupila, budu muset napravit
-
Jitkas:
děkuju
, musím se smát, protože bych ten olivový olej určitě použila, ale jsem na chatě a ještě tu nejsem po zimě vybavená a právě olivový olej mi tu zatím chybí, proto to máslo, ale ve výsledku možná / nevím / bylo lepší, protože je jemnější. Příští týden si oliv.olej přivezu a určitě vyzkouším i s ním.
-
maris: Tez jako Daduli, medveda nemam a jen koukam. Ovsem podivana je to nadherna. Kdybych ho mela, orestovala bych ho urcite na olivovem oleji, neb brezaola a kozi syr zde vzdy s olejem olivovym. Ale co je tady, nemusi byt u tebe a tak je to spravne. Dulezity je vysledek a ten je opravdu Krasny.
-
1974andrea: tak ja ho mám všade - už mi lezie ušami. Robila som s ním dnes tie praclíky, robila som s ním slaný koláč, robila som políevku z neho a mangoldu. Ale už začína kvitnúť, pomaly bude po ňom a nebude ma dráždiť...
-
Taž také fajné recepty
a já nemám mědvěda
-
Magdi, Andri - děkuju
Andreo, škoda že nebydlíš blíž, podívej se u vás na trh, v Praze je teď na Farmářských trzích k dostání.
Magdalenko, budu ráda, když vyzkoušíš, Tobě medvěd nechybí -
magdalenka:No tobě se to směje, ale já mám medvěda už jen tak na jednu topinku
-
1974andrea:
-
Sakryš, Magdalenka mi do toho vletěla, já chtěla opravit ten překlep, takže teda Nebýt