Květák v křupavém kabátku s čerstvou majoránkou

Suroviny

1 větší květák
sůl
pepř
čerstvá majoránka
3 stroužky prolisovaného česneku
400 g brambor
1 vejce
hladká mouka
medvědí česnek sušený
špetka kurkumy

Postup přípravy receptu

  1. Květák omyjeme, rozdělíme na větší kousky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo a přebytečnou vodu slijeme.

  2. Přidáme prolisovaný česnek, špetku sušeného medvědího česneku, špetičku kurkumy, sůl, pepř, vejce a omytou nasekanou čerstvou majoránku. Podle potřeby přidáme hladkou mouku a vymícháme na těstíčko.

  3. Květák obalíme v této směsi. Takto obalený květák dáme na pečící papír zapéci do předehřáté trouby na 180°C a pečeme pěkně dokřupava a dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem a se zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Kdyby těstíčko bylo hutší, přidáme malinko mléka. ( já přidávám trošku piva, ale to není vždy po ruce ).

Komentáře k receptu Květák v křupavém kabátku s čerstvou majoránkou

Předchozí 1 2

Tématické fráze: květák recepty recepty z květáku recept na květák křupavý květák z trouby kvetak v krupavem testicku květák recept křupavý květák recept na květák v kabátku květák obaleny v kurkuma recept z květáku recepty s květákem čerstvá majoránka jak použít čerstvá majoránka majoránka čerstvá recepty kvetak kombinace majoránka a libeček bezvadná vychytávka k vodě tncz nova křupavý květák recepty zeli kvetak nova tncz recepty-kvetak