Exotická čočková polévka

Polévky Doba přípravy: 40 minut 8 názorů

Polévky Doba přípravy: 40 minut 8 názorů

Suroviny 6 porcí

2 hrsti červené čočky
1,5 dl smetany (stačí na vaření)
1 větší mrkev
3 stonky řapíkatého celeru
1 střední cibule
1 hrst celeru
1 hrst pórku
1/2 červené papriky
2 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
Koření:
1,5 lžíce kari koření
1 lžíce kurkumy
3 lžíce strouhaného kokosu (namočíme na několik minut v 0,5 dl horkého mléka nebo vody)
1,2 l zeleninového vývaru (nebo 3 kostičky zeleninového bujonu)
2 lžíce medvědího česneku (já měla jen sušený)
2 lžička uzené papriky
sůl
bílý pepř
pár kapek citrónové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Čočku přebereme, propláchneme a vaříme 10 minut. Na oleji ve větším hrnci orestujeme mrkev a celer, dokud nezezlátnou, pak přidáme cibuli, po chvíli papriku a nakonec česnek a pórek.

  2. Krátce restujeme a pak přidáme všechno koření kromě soli a po několika sekundách zalijeme horkým vývarem.

  3. Chvíli povaříme, vložíme do polévky scezenou čočku, přidáme kokos a zjemníme smetanou. Nakonec zakápneme citronem, podle chuti osolíme a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Polévku lze rozmixovat, bude krémovější (nebo zahustit bílou jíškou, ale není to nutné). Můžeme přidat další druhy zeleniny – cuketu, kedlubnu, petržel, kukuřici atd.

Komentáře k receptu Exotická čočková polévka

Tématické fráze: recept čočková polévka čočková polévka z kukuřice kuchař ví čočková polévka ekzotická polévka recepty cockova polevka s citronem exotická čočková polévka se zeleninou polévka na indický způsob recept polévka z řapíkatého celeru na indický způsob čočková polévka s kokosem a citronem indicka cockova polevka bily pepr exoticka kokosova cockova polevka