Letní zapékaný lilek
Recept ještě nebyl hodnocenLetní zapékaný lilek je lehký a chutný pokrm, který v sobě spojuje svěžest sezónní zeleniny s jemnou krémovou náplní. Tento středomořský recept zvýrazňuje přirozenou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Letní zapékaný lilek je lehký a chutný pokrm, který v sobě spojuje svěžest sezónní zeleniny s jemnou krémovou náplní. Tento středomořský recept zvýrazňuje přirozenou…
Nejprve si připravíme cibulovo česnekovou jíšku: Na rozehřátém tuku necháme rozvonět cibuli, nakrájenou nadrobno a česnek, nakrájený na plátky. Přidáme po troškách mouku…
Rajčátka i se stopkami omyjeme a lehce osušíme. Pak je vhodíme na pánev s rozpáleným olivovým olejem (stačí 1PL). Přidáme rozpůlený, neoloupaný stroužek česneku a…
Obsah jelítek vytlačíme a smícháme s nastrouhanými (nebo rozmačkanými brambory) přidáme 4 PL kysaného okapaného zelí, sůl, pepř, vejce a trochu strouhanky na…
Cuketu nastrouháme nahrubo. Rajčata a okurku nakrájíme na kostičky. Cibulku a petrželku nakrájíme najemno.Všechny suroviny smícháme v salátove míse, v misce smícháme…
Játra nakrájíme na plátky a na troše sádla je rychle z obou stran opečeme.Než vychladnou, smícháme mleté maso s vejcem, česnekem, drceným kmínem, osolíme a opepříme a…
Pod názvem lizebab se ukrývá starý srbský recept na cuketu zapečenou se sýrem a bulgurem. Místo bulguru můžete bez obav použít i kuskus nebo rýži. Pokrm je velmi sytý,…
Brambory oloupeme, rozkrájíme na větší kostky a uvaříme společně s oloupanými stroužky česneku(já vařím v páře, ale jde to samozřejmě i klasicky v osolené vodě - zkrátka…
Cestoviny uvaríme al dente. Rozpálime sezamový olej, pridáme cibuľu, sójovú omáčku, fazuľku, nadrobno narezaný cesnak a korenie. Za stáleho miešania 3 minúty opekáme. …
Všechny suroviny důkladně vymícháme do hladké pomazánky. Necháme vychladit.
Do pečicí nádoby vložíme nahrubo nakrájenou zeleninu a navrch na větší kostky nakrájené maso. Menší brambory (nebo větší pokrájené) i se slupkou vmáčkneme mezi maso. …
Na oleji orestujeme nasekanou cibuli,přidáme plátky česneku,chilli a chviličku restujeme. Přidáme všechno koření a zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme 5 minut.…
Vločky zalejeme vriacou vodou asi 1 cm nad povrch, zakryjeme a dáme na 15 min do perín. Potom vyberieme a necháme vychladnúť. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu,…
Baklažán umyjeme, poprepichujeme a dáme piecť v celku do rúry - 200 st. - asi 35 min., kým nesčerná a nezošúverí sa koža. Ideálne je baklažán grilovať v celku, dostane…
Nakrájíme cibuli na větší kousky. Mrkev na malé kousky a papriky taktéž. Houby vaříme zvlášť, abychom se zbavili šlemu. Na oleji osmažíme cibuli, přidáme česnek a mrkev…
Maso, jablko, pórek, papriku, papričku a cibulku pokrájíme na malé kousky. Na pánev dáme trochu oleje nebo sádla a maso zprudka opečeme.Přidáme sůl, papričku, pórek,…
Všechny ingredience jsem rozmixovala do hladka v mixéru. Akorát u chilli papriček doporučuju vyndat semínka…Kari pasta v lednici vydrží zhruba týden, v mrazáku ji můžete…
Celer oloupeme a nastrouháme najemno. Nasypeme ho do mísy, vmícháme vejce, mléko, propasírované stroužky česneku, hořčici a citronovou šťávu. Pak vmícháme mouku…
Petrželku nasekáme, vajíčka uvařená na tvrdo a kapii nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme.Lilky umyjeme, osušíme, několikrát propíchneme špičkou nože a dáme na…
Těstoviny: Typ penne vařit v osolené vroucí vodě 10 minut. Scedit, okapat a v hrnci přelít olivovým olejem. Přidat 3 polévkové lžíce jemně strouhaného parmezánu a…
Rychlá a osvěžující čalamáda z cukety s vůní kopru je skvělým doplňkem ke grilovanému masu i na chleba. Lehce kyselá, křupavá a plná letní chuti, ideální na zavaření i…
Tento recept kombinuje šťavnaté maso se zeleninou a výrazným kořením, čímž vytváří směs plnou bohaté chuti a vůně. Ideální pro rychlé večeře nebo pohoštění, zavařená…
Klíčem k dobře připravenému a šťavnatému grilovanému masu je správný výběr marinády. Vyzkoušejte naložit kuřecí maso do bylinkové marinády, která mu dodá tu správnou…
Cuketových receptů není nikdy dost. Z této nízkokalorické zeleniny můžete připravit dozlatova smažené karbanátky, které voní po majoránce a česneku. Skvěle je doplní…