Medová krkovička v pivním kabátku

cathleen Kuchařka: cathleen

Vepřové maso 12 názorů

Suroviny

4 pěkné plátky krkovičky
na marinádu:
1 lžíce sojové omáčky
1-2 lžičky medu
2-4 stroužky česneku (podle velikosti)
trochu soli
mletý pepř
tuk na smažení
Těstíčko:
2 vejce
pivo
polohrubá mouka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si marinádu smícháním všech surovin. Solíme raději méně (sojovka je slaná), česnek přidáme rozetřený. Plátky marinádou potřeme, naskládáme na sebe a dáme na pár hodin (nebo přes noc) do lednice.

  2. Rozšleháme vejce s pivem, osolíme a vmícháme tolik mouky, až vznikne těstíčko, hustší než na palačinky (je třeba, aby z masa při smažení nesteklo).

  3. Rozehřejeme tuk, plátky masa nejdříve obalíme jen v polohrubé mouce, pak v těstíčku a v tuku je pomalu z obou stran osmažíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 127 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Medová krkovička v pivním kabátku

  • valerie71 valerie71

    a medova marinafu taktez na vsechny druhy masa je vynikajici nechat maso odlezet a pak jen prirodne a ma vynikajici chut sladko cesnekovou trochu pik , zalezi na kombinaci :yes:

    Odpovědět

  • valerie71 valerie71

    pivni těsticko delam bezne pracuji v rest. ale nejsem profesional a vim ze toto testicko se da vyuzit na vselijake maso i pro seti a chutna vzdy s kvele jen mirne dochutit zakl. ochucovadlem uz neprehanet

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Krásný rcp. To těstíčko je z piva, vajec a hladké mouky?Moc pěkný nápad, musím nekdy zkusit, ted jsem ho objevila, jak tady koukám.:-K;-):-):yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Zuzko, těstíčko rozhodně hořké není.
    Dávám také hladkou mouku, ale třeba do těstíčka na telecí pařížské řízky patří polohrubá (a je to dobré, mám vyzkoušeno), proto jsem to tak udělala i tady.:yes:

    Odpovědět

  • Zuzana Zuzana(neregistrovaná)

    Marinovaná - smažená krkovička musí být :-p. Dost často smažím řízky v těstíčku, ale do těstíčka dávám hladkou mouku a místo piva mléko. Není to těstíčko,od piva, nahořklé?

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-K:-KIvčo,ta fotka je nádherná. Posílám bod, tak obaluju kuřecí řízečky. :yes::yes:

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Co voní sojovkou, to bude určitě dobré. :yes::yes:+

    Odpovědět

  • isindy isindy

    moc hezký recept :-p, stojí za vyzkoušení - díky :yes:+

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Cathleen, moc dobrý recept a jako vždy, parádní foto:yes::yes:+6

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Mne tiež,takúto marinádu používam často,ale väčšinou na gril,nikdy ma nenapadlo vysmážať to v cestíčku:-OA ešte v pivnom:-*Vyskúšam:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Cathlen, to je bezva recept, ten se mi vážně líbí a ty máš 3.boda:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Nádhera. Tyhle kombinace chutí mám strašně ráda, díky za recept. :-K:-p
    +:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: krkovička v těstíčku pomalu pečená krkovička v celku krkovička v pivním těstíčku pivni těsticko marinovaná krkovice v celku krkovice v pivním těstíčku pomalu pečená krkovice v celku krkovicka v cesticku pivní medová marináda marinovaná krkovička v těstíčku pomalu pečená marinovaná vepřová krkovice medové těstíčko smazena krkovice smažená krkovička medové řízečky krkovička v pivní marinádě marinada pivni medova kekovice v pivnim testicku medová marináda pomalu pečena krkovička

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít