Teplý fazolkový salát s liškami

Suroviny

400 g čerstvých fazolových lusků (nebo mražené)
2 hrsti lišek
2 lžíce másla
2-3 stroužky česneku
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme očistěné lišky, celé stroužky česneku, osolíme, orestujeme, podlijeme troškou vody / lišky jsou suché a vodu nepouští /. Necháme dusit na mírném ohni.

  2. Přibližně v půlce dušení přidáme fazolky a společně doděláme doměkka. Fazolky musí zůstat pevné - na skus.

  3. Vyjmeme stroužky česneku a dochutíme solí a čerstvě mletým bílým pepřem. Podáváme teplé s pečivem, nebo můžeme použít jako přílohu.

Poznámka od kuchařky

Použíla jsem je jako přílohu k hovězímu masu na bílém víně a rozmarýnu.

Komentáře k receptu Teplý fazolkový salát s liškami

Předchozí 1 2

Tématické fráze: fazolkovy salat teplý fazolový salát salát s lyškami salát z teplých hub a fazolek salát s masem a lyškami recept na fazolkový salát lisky jako příloha lišky recepty bramborovy salat s hubami recepty s liškami teplý salát z brambor a fazolek salát s liškami teplý bramborový salát s fazolkama salat s liskami fazolkový koláč salát fazolkový recepty na večeři recepty se liškami fazolky jako příloha