

Teplý fazolkový salát s liškami
Suroviny
- 400 g čerstvých fazolových lusků (nebo mražené)
- 2 hrsti lišek
- 2 lžíce másla
- 2-3 stroužky česneku
- sůl
- mletý bílý pepř
Postup přípravy receptu
Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme očistěné lišky, celé stroužky česneku, osolíme, orestujeme, podlijeme troškou vody / lišky jsou suché a vodu nepouští /. Necháme dusit na mírném ohni.
Přibližně v půlce dušení přidáme fazolky a společně doděláme doměkka. Fazolky musí zůstat pevné - na skus.
Vyjmeme stroužky česneku a dochutíme solí a čerstvě mletým bílým pepřem. Podáváme teplé s pečivem, nebo můžeme použít jako přílohu.
Poznámka od kuchařky
Použíla jsem je jako přílohu k hovězímu masu na bílém víně a rozmarýnu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Teplý fazolkový salát s liškami
-
tejaja: Terezko děkuju, u nás se ukázaly, ale teď už je to taky bída, snad ještě budou
-
Maruška, krásny šalát, fazuľka by bola, len odkiaľ kuriatka
Zatiaľ u nás nerastú nijaké huby. Musím počkať, snáď niečo narastie
Zatiaľ aspoň bodík
-
rozmarynaH: jak chceš
, děkuju
-
Já bych prosila bez masénka
. Fazolové lusky máme rádi a s liškami to nemá chybu
-
Moc všem děkuji
Magdalenko - já jsem ten Tvůj recept přehlídla -
Robím podobne (s hocijakými hubami), ale tak nádherné fotky nebudem mať nikdy. Chutí mi to teplé aj studené...
-
Lisky patri k mym oblibencum..
, s fazolkami budou jiste chutne a spolu s masem dokonale..
. To jsou zase fotecky, pavlovuv reflex spousteji zavratnou rychlosti..
-
Stále dráždíš houbami, ale krásně
-
Nádhera. Ty lišky jsou tak fotogenické
-
Super
-
-
Jitkas: ano, taky ho vidím
maris: toť krásná kombinace všeholiško podšitá
-
Děkuju vám
Jitkas: vidíš dobře -
Vidim krom masa, lisek, fazolek i bramborovy knedlicek? Krasne tot zatisi, lahoda!
-
... smekám, opravdová nádhera