Teplý fazolkový salát s liškami

maris Kuchařka: maris

Saláty 23 názorů

Suroviny

400 g čerstvých fazolových lusků (nebo mražené)
2 hrsti lišek
2 lžíce másla
2-3 stroužky česneku
sůl
mletý bílý pepř
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme očistěné lišky, celé stroužky česneku, osolíme, orestujeme, podlijeme troškou vody / lišky jsou suché a vodu nepouští /. Necháme dusit na mírném ohni.

  2. Přibližně v půlce dušení přidáme fazolky a společně doděláme doměkka. Fazolky musí zůstat pevné - na skus.

  3. Vyjmeme stroužky česneku a dochutíme solí a čerstvě mletým bílým pepřem. Podáváme teplé s pečivem, nebo můžeme použít jako přílohu.

Poznámka

Použíla jsem je jako přílohu k hovězímu masu na bílém víně a rozmarýnu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 191 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Teplý fazolkový salát s liškami

1 2

Tématické fráze: fazolkovy salat teplý fazolový salát salát s lyškami salát z teplých hub a fazolek salát s masem a lyškami lišky recepty bramborovy salat s hubami recepty s liškami teplý salát z brambor a fazolek salát s liškami teplý bramborový salát s fazolkama salat s liskami fazolkový koláč salát fazolkový recepty na večeři recepty se liškami fazolky jako příloha

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít