Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek v marinádě

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 5. 2009 16:29

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie4 484 kJ / 1 072 kcal
Bílkoviny1,38 g
Tuky114,08 g
Vláknina0,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy9,54 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept není můj, kdysi jsem ho našla na serveru Labužník.com a malinko upravila podle našich chutí. Pokládám ho za jednu z nejchutnějších úprav lilku, kterou znám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Ivana79

4. 10. 2010 17:28

Paráda:-p:-*Mala som menší baklažán,tak som pridala pár listov šalátu a bola výborná večera,s cestovinami.Bod som už udelila,škoda:-(Pridávam fotku;-)

Ivana79

20. 1. 2010 17:16

To vyzerá super:yes:Baklažány som niekedy pestovala aj doma,ale potom som nevedela čo s nimi,len som ich vysmážala.Toto vyskúšam;-)

JanaDorazinova

18. 11. 2009 17:29

Hmmm, lilek už jsem zkoušela a tohle vypadá zajímavě!!:-p:yes:

mirca75

7. 5. 2009 21:30

Elizo:-)máš to moc krásné-až se mi sbíhají sliny:-p:-p.Lehký nadbytek lilků v mé lednici mě nutí k přemýšlení co s nimi a tak nejspíš zkusím tenhle receptík.Vidím to tak na sobotu;-).Jen asi vynechám kaprlata-ty mě nikdy k srdci a hlavně k jazýčku nijak moc nepřirostly:-/;-)

Eliza

7. 5. 2009 20:15

Merylas, tak to jsem ráda...:-) Já ty recepty a fotky přihazuji tak, jak průběžně vařím...:-):-)

Merylas

7. 5. 2009 19:54

Eli, já jsem za ty zeleninové recepty tady ráda, opravdu:yes: Moc je neznám, nevařím:-8, tak bych mohla začít;-):-)) A některé jsou opravdu už od pohledu :-p:-)

Eliza

7. 5. 2009 19:48

Teda doufám, že nevypadám jako nějaký fanatický propagátor zeleniny, protože moje nejoblíbenější jídlo je MASO ;-). Ono se to tento týden tak nějak sešlo, ale zítra bude maso s masem...:-)) Zeleninu mám ale opravdu ráda, horší je to s ovocem a se sladkými jídly - ta nejím vůbec...

Jana Pá

7. 5. 2009 19:24

:-D:yes:

JanaDorazinova

7. 5. 2009 19:04

Merylas, tak jdem na mejdan, ne? Díky za informace k lilku všem!:-)

Merylas

7. 5. 2009 18:46

Holky, já se dám asi na tu zeleninu, vypadá to fakt dobře:yes: A Špagetko, víno bych měla;-):-D

spagetka

7. 5. 2009 18:39

tohle je fakt dobrůtka i jen tak k posezení a k tomu lehké skvělé víno :-* jo a ty sušený rajčátka tam skvěle zapadnou :-p:yes: Taky nikdy lilek neloupu

Eliza

7. 5. 2009 18:38

Lilek jsem neloupala nikdy. Pokud by někdo slupku nechtěl, "masíčko" si vydlabe až na talíři...;-):-)

magdalenka

7. 5. 2009 18:28

Janička, pýtaš sa, či to treba šúpať, tak odpoviem, že v tomto prípade nie...

Eliza

7. 5. 2009 18:23

Magdalenko, sušená rajčata jsem dnes koupila, budou tvořit součást zítřejšího oběda...:-p Sem by se hodila úžasně, to máš teda pravdu!!
Jani, opravdu je to jako salát, nejlépe s pečivem. Ale nakonec to můžeš použít i jako přílohu k masu (grilovanému, pečenému...) K tvojí otázce: s marinádou promícháš vychladlé kousky lilku a necháš rozležet. Asi jsem to napsala nějak divně - mně se to zdálo docela srozumitelné...:-):-)
Jestli se chystáš na lilek poprvé, tak tohle je ideální recept. Nebo bych doporučila zapéct s nějakým sýrem výrazné chuti a spoustu česneku. Také olivovým olejem je lepší nešetřit ;-).
Lilek je vděčná surovina. je přesně takový, jaký ho chceš mít. Ale je i docela náročný... Kolik do něj vložíš, tolik dostaneš. :-);-) Oblíbíš si ho, uvidíš...

JanaDorazinova

7. 5. 2009 17:59

Eli, to se nijak nesmaží? Jen se to jí, jako třeba salát, nebo naložené houby?:-O Já už si delší dobu slibuji, že si ten lilek koupím, ale vlastně, jako ostatně u chřestu nevím, jestli se to loupe, nebo ne a co s tím pak dál.No a to je ta moje zbrklost, vaří se to. No, ale kde zmizla ta marináda?:-O:-?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: lilek recepty pokrmy z lilku zpracování lilku recepty z lilku uprava lilku recepty lilek lilek recept loupe se lilek naložený lilek lilek černý lilek na černo lilek zpracování recepty na lilek lilek úprava lilek recepty salát recept na lilek recept lilek recepty s lilkem jídla z lilku pečený lilek v marinádě

Suroviny: lilek, olej olivový extra virgin, ocet vinný bílý, česnek, kapary, petrželka hladkolistá, sůl, pepř černý

TopRecepty.cz

Lilek v marinádě

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LgW4