Lilek v marinádě
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 484 kJ / 1 072 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,38 g |
Tuky | 114,08 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,54 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept není můj, kdysi jsem ho našla na serveru Labužník.com a malinko upravila podle našich chutí. Pokládám ho za jednu z nejchutnějších úprav lilku, kterou znám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 10. 2010 17:28
ParádaMala som menší baklažán,tak som pridala pár listov šalátu a bola výborná večera,s cestovinami.Bod som už udelila,škodaPridávam fotku
20. 1. 2010 17:16
To vyzerá superBaklažány som niekedy pestovala aj doma,ale potom som nevedela čo s nimi,len som ich vysmážala.Toto vyskúšam
18. 11. 2009 17:29
Hmmm, lilek už jsem zkoušela a tohle vypadá zajímavě!!
7. 5. 2009 21:30
Elizomáš to moc krásné-až se mi sbíhají sliny.Lehký nadbytek lilků v mé lednici mě nutí k přemýšlení co s nimi a tak nejspíš zkusím tenhle receptík.Vidím to tak na sobotu.Jen asi vynechám kaprlata-ty mě nikdy k srdci a hlavně k jazýčku nijak moc nepřirostly
7. 5. 2009 20:15
Merylas, tak to jsem ráda... Já ty recepty a fotky přihazuji tak, jak průběžně vařím...
7. 5. 2009 19:54
Eli, já jsem za ty zeleninové recepty tady ráda, opravdu Moc je neznám, nevařím, tak bych mohla začít A některé jsou opravdu už od pohledu
7. 5. 2009 19:48
Teda doufám, že nevypadám jako nějaký fanatický propagátor zeleniny, protože moje nejoblíbenější jídlo je MASO . Ono se to tento týden tak nějak sešlo, ale zítra bude maso s masem... Zeleninu mám ale opravdu ráda, horší je to s ovocem a se sladkými jídly - ta nejím vůbec...
7. 5. 2009 19:24
7. 5. 2009 19:04
Merylas, tak jdem na mejdan, ne? Díky za informace k lilku všem!
7. 5. 2009 18:46
Holky, já se dám asi na tu zeleninu, vypadá to fakt dobře A Špagetko, víno bych měla
7. 5. 2009 18:39
tohle je fakt dobrůtka i jen tak k posezení a k tomu lehké skvělé víno jo a ty sušený rajčátka tam skvěle zapadnou Taky nikdy lilek neloupu
7. 5. 2009 18:38
Lilek jsem neloupala nikdy. Pokud by někdo slupku nechtěl, "masíčko" si vydlabe až na talíři...
7. 5. 2009 18:28
Janička, pýtaš sa, či to treba šúpať, tak odpoviem, že v tomto prípade nie...
7. 5. 2009 18:23
Magdalenko, sušená rajčata jsem dnes koupila, budou tvořit součást zítřejšího oběda... Sem by se hodila úžasně, to máš teda pravdu!!
Jani, opravdu je to jako salát, nejlépe s pečivem. Ale nakonec to můžeš použít i jako přílohu k masu (grilovanému, pečenému...) K tvojí otázce: s marinádou promícháš vychladlé kousky lilku a necháš rozležet. Asi jsem to napsala nějak divně - mně se to zdálo docela srozumitelné...
Jestli se chystáš na lilek poprvé, tak tohle je ideální recept. Nebo bych doporučila zapéct s nějakým sýrem výrazné chuti a spoustu česneku. Také olivovým olejem je lepší nešetřit .
Lilek je vděčná surovina. je přesně takový, jaký ho chceš mít. Ale je i docela náročný... Kolik do něj vložíš, tolik dostaneš. Oblíbíš si ho, uvidíš...
Jani, opravdu je to jako salát, nejlépe s pečivem. Ale nakonec to můžeš použít i jako přílohu k masu (grilovanému, pečenému...) K tvojí otázce: s marinádou promícháš vychladlé kousky lilku a necháš rozležet. Asi jsem to napsala nějak divně - mně se to zdálo docela srozumitelné...
Jestli se chystáš na lilek poprvé, tak tohle je ideální recept. Nebo bych doporučila zapéct s nějakým sýrem výrazné chuti a spoustu česneku. Také olivovým olejem je lepší nešetřit .
Lilek je vděčná surovina. je přesně takový, jaký ho chceš mít. Ale je i docela náročný... Kolik do něj vložíš, tolik dostaneš. Oblíbíš si ho, uvidíš...
7. 5. 2009 17:59
Eli, to se nijak nesmaží? Jen se to jí, jako třeba salát, nebo naložené houby? Já už si delší dobu slibuji, že si ten lilek koupím, ale vlastně, jako ostatně u chřestu nevím, jestli se to loupe, nebo ne a co s tím pak dál.No a to je ta moje zbrklost, vaří se to. No, ale kde zmizla ta marináda?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banana split
Přidáno před 1 hodinou
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 15 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 15 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 16 hodinami
Sýrové bulky
Přidáno před 22 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Právě bylo uvařeno:
Plátky panenky na másle
Zuzka1023 uvařila před 21 minutami
Ovesný koláč s jogurtem a ovocem
katka639 uvařila před 59 minutami
Masové kuličky v rajské omáčce
tomikk81 uvařila před 1 hodinou
Bramborové krokety se sýrem a anglickou slaninou
Monika.b19 uvařila před 1 hodinou
Kynutý makový závin
monika.jandikova uvařila před 2 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
gedzitka uvařila před 2 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Wanilor uvařila před 4 hodinami
Polévka z ředkviček
ha.vavrova@gmail.com uvařila před 5 hodinami
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 9 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Lilek nebo baklažán: Máme pro vás vydatnou dávku inspirace, jak tuto chutnou zeleninu zpracovat v kuchyni
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Další recepty
Tématické fráze: lilek recepty pokrmy z lilku zpracování lilku recepty z lilku uprava lilku recepty lilek lilek recept loupe se lilek naložený lilek lilek černý lilek na černo lilek zpracování recepty na lilek lilek úprava lilek recepty salát recept na lilek recept lilek recepty s lilkem jídla z lilku pečený lilek v marinádě
Suroviny: lilek, olej olivový extra virgin, ocet vinný bílý, česnek, kapary, petrželka hladkolistá, sůl, pepř černý
Lilek v marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LgW4
16 názorů