Brynzové brambory

mika59 Kuchařka: mika59

Bramborová jídla 6 názorů

Suroviny

5-6 brambor
125 g brynzy
200 ml smetany na vaření nebo ke šlehání
kousek pórku
1 stroužek utřeného česneku
máslo
sůl
bílý pepř
lžíce sekaného kopru nebo pažitky
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábané brambory nakrájíme na větší kousky a uvaříme doměkka. Na másle zpěníme nakrájený pórek s česnekem.

  2. Přilijeme smetanu a nadrobíme brynzu. Pomalu zahříváme a mícháme, až se brynza rozpustí. Necháme chvíli povařit a vmícháme kopr nebo pažitku.

  3. Dochutíme solí, pepřem a smícháme se scezenými brambory. Podává se to jako bezmasé jídlo s vejcem natvrdo nebo jen tak. Ale lze podávat třeba s opečenou slaninou.

Poznámka

Jestliže použijete smetanu ke šlehání, tak omáčka akorát zhoustne. Použijete-li mléko nebo smetanu na vaření, můžete omáčku trošku zahustit lžičkou solamylu v trošce vody.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brynzové brambory

Tématické fráze: brynzové brambory brynzové recepty recepty z brynzy bryndzové brambory

Zapomněl/a jsem heslo