Cuketová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenCuketová polévka je ideální volbou pro letní oběd nebo večeři. Díky své jemné chuti, snadné přípravě a sezónní dostupnosti cukety se stala oblíbeným pokrmem mnoha…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cuketová polévka je ideální volbou pro letní oběd nebo večeři. Díky své jemné chuti, snadné přípravě a sezónní dostupnosti cukety se stala oblíbeným pokrmem mnoha…
Občas se každý z nás potýká s nedostatkem času a v takové chvíli je skvělé mít po ruce rychlý a jednoduchý recept. Krajíce chleba zapečené s mletým masem alá karbanátek…
Oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka, osmažíme ji na trošce oleje, přidáme postrouhanou koř. zeleninu, brambory pokrájené na kostičky a hrst hub. (pokud použijeme…
Chléb zbavíme kůrky, nakrájíme na malé kostičky dáme do misky a zalijeme ho pivem. Pivo se nasákne do chlebíku.Cibuli nakrájíme a osmahneme na sádle do růžova.Přidáme na…
Tento dokřupava zapečený chléb vás zaujme skvělou chutí a krásnou vůní. Zářezy v chlebu vyplníme sýrem, šunkou a slaninou. Celý chléb i zářezy potřeme bylinkovo…
Období masopustu provázejí nejen různé oslavy, ale hlavně dobré jídlo. Právě v této době se konají tradiční zabijačky a vy si můžete připravit výbornou sytou specialitu…
Polévky skvěle zaženou malý i velký hlad a v české kuchyni jsou prostě nezastupitelné. Česnečka podpoří obranyschopnost organismu a navíc je jednoduchá a rychlá na…
Jehněčí maso je neprávem opomíjenou surovinou. Připravit z něj můžete třeba oblíbený guláš. Den předem marinované maso si zachová svoji křehkost, šťavnatost a bude se…
Pokud dáváte přednost krémovým polévkám, je tento recept pro vás jak stvořený. Polévka z pečené zeleniny je plná chuti a díky batátu je příjemně nasládlá. Podáváme ji s…
Česneková polévka patří mezi klasiku české kuchyně a každá rodina má svůj osvědčený recept. Polévka je rychlá a snadná na přípravu a v nadcházejícím chladném období vás…
Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme plamen a vmícháme do ní rozšlehaná osolená vejce. Důležité je míchat vejce jen na začátku, aby se rovnoměrně…
Na středně silném ohni rozpusťte ve větší pánvi větší část másla, nasypte mouku, sůl, přidejte hořčici, pepř a worchestrovou omáčku. Míchejte nejlépe metličkou, dokud se…
Koupíme 2 stejné bochníky chleba. Nožem zařízneme zhruba ve 2/3 chleba, odspodu necháme cca 5 cm okraj. Chleba vydlabeme a pomažeme vnitřek lučinou nebo jakoukoliv…
Topinka nemusí být jen klasický suchý krajíc chleba. Zkuste si připravit speciální topinku, která je se salámem a sýrem. Recept není náročný na přípravu, výsledek je…
Aromatický kopr využijeme i ve studené kuchyni. Připravit z něj můžeme nejen různé dipy, ale také svěží pomazánku z čerstvého sýru, kterou podáváme namazanou na chlebu.…
V hlubokém talíři nebo v míse rozšleháme 2 vejce.Do vajec přimícháme strouhaný sýr tak, aby nám vznikla hustá směs.Krajíce chleba namažeme vajíčkovo-sýrovou směsí.Na…
Vejce vyšleháme se solí a pepřem dle chuti. Připravujeme vždy tolik vajec, kolik máme krajíců chleba. Na klasickou pánev v hlubokém talíři vyšleháme dvě vejce, ve…
Tato velmi jednoduchá a levná polévka patří mezi českou klasiku. Výbornou chuť jí dodává spousta česneku a majoránka. Talíř horké česnečky posypané chlebovými krutony a…
Sytou polévku vonící po česneku připravíme z hovězího vývaru, ve kterém uvaříme klobásu s kabanosem a česnekem. Uzeniny po vaření vyjmeme, nakrájíme a zalijeme polévkou,…
Začíná se pomalu ochlazovat a tak přichází období, kdy teplá polévka přijde vhod. Krémová polévka z kedlubny voní po muškátovém oříšku a tu správnou chuť jí dodá masový…
Dhal je tradiční indické luštěninové jídlo, obvykle připravované z čočky. Díky výraznému koření krásně voní. Zeleninu můžeme různě obměňovat, skvěle chutná například s…
Na jednu porci použijeme tři plátky chleba. Vrstvíme takto: na 1. chléb máslo, anglická slanina a sýr, přiklopíme 2. chlebem na něj máslo, hořčice, šunka a sýr,…
V kastrolu rozpustíme sádlo, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky česnek.Přidáme papriku, osmažíme (pozor na připálení) a vsypeme na kolečka nakrájený párek,…
Napustíme si do hrnce vodu a dáme si vařit hrách.Poté až se hrách uvaří do měkka tak ho buď to rozmixujeme nebo propasírujeme přes síto.Poté dochutíme česnekem…