Babiččina chlebová polévka

ivulinka Kuchařka:

Doba přípravy: 30 min. 3 porce Polévky 37 názorů

532
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Suroviny

50 gr másla
Nyní v akci
4 pol. lžíce hladké mouky
1 litr vývaru nebo vody
majoránka
pepř
kmín
sůl /popř. podravka/
1 kostka masoxu
3 krajíčky staršího chleba
olej na pánev
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře rozmícháme, dokud se všechny hrudky jíšky nerozpustí.

  2. Vsypeme majoránku, kmín, opepříme, přidáme kostku masoxu a trošku dosolíme. Necháme projít varem.

  3. Na pánvi s rozehřátým olejem opečeme kostičky ze starého chleba.

  4. Na talíř nalijeme polévku a nasypeme opečen kostičky chleba.

Poznámka

Protože mi zbyly bílky, zašlehala jsem do polévky ještě dva bílky, nebylo to na škodu.

Tuhle polévku nám vařívala naše babička tak dobrou a hustou, že jsme se jako malí vždycky olizovali až za ušima.

Začala jsem ji vařit i u nás doma a vždy s ní sklidím velký úspěch.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Babiččina chlebová polévka

  • ivulinka ivulinka

    Zdenka1: moc děkuji za pochvalný komentář:-K

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Tuto polévku jsem vařila poprvé a překvapilo mě, jak téměř z ničeho lze dobře uvařit:-p:-p. Na radu Cardanky v komentářích jsem přidala cibulku, část chleba jsem nechala v polévce povařit a pak rozmixovala. Moc nám chutnalo:yes:33:yes:

    Odpovědět

  • Lenka Lenka

    Této polévce jsme kdysi říkali kmínová, ale moc nám nelezla.takže už se nevaří :-)Jo a nedával se tam teda masox.

    Odpovědět

  • milan kopecky milan kopecky

    Ivanko, Tvůj recept je určitě fajn, leč neodpovídá zadání a to jest - chlebová polévka. Když už nic, chléb se neopéká, rozvaří se, pomocí běžně dostupných bylin a soli dochutí, eventuelně záklechtka. Polévka je středně hustá, výživná a musela v minulosti zasytit mnoho krků. Máslo možná, slanina ne, pomocí dobrůtek klasický recept jen zkazíme.:-((:-((

    Odpovědět

  • Ajli Ajli

    Vývar zahuštěný jíškou s opečenýma kostičkama chlebu přece není chlebová polévka. Chlebová je o rozvařeném chlebu. Recept mě dost zklamal. :-(

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    mekkejla:děkuji:-K, jsem velmi mile potěšena za pochvalu babiččiného receptu:-K

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla

    Opět se potvrdilo, že někdy méně (v tomto případě surovin), znamená více! :yes: Polévka byla naprosto výborná a v tomhle upršeném počasí nás i krásně zahřála! Bodík letí ;-)

    Odpovědět

  • lleennaa lleennaa

    Uvařena. A je fakt dobrá.
    :yes:

    Odpovědět

  • zdenka zdenka

    :-pnemá chybu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Odpovědět

  • hudaska1 hudaska1

    taková obyč polévka :-p a co udělá radosti. Manžel je hodně polévkový a já už nemám nápady, tak čerpám inspiraci zde a opět se mi to vyplatilo. Jednoduchá a skvělá.Dávám bodík :yes:

    Odpovědět

  • romis_m romis_m

    výborná polévka a hlavně rychlá:yes::-p,dávám bodík

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Už ji mám dávno v oblíbených, ale ještě na ni nepřišla řada. Tisknu, připíchnu na ledničku a v nejbližší době spáchám:-)) Ivulinko, polívečka vypadá opravdu skvěle a podle komentářů taky tak určitě bude chutnat:yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Dobrá polévka+:-ptaky podobně dělávám,zkusím i tuto-jak bude starší chleba;-):yes:

    Odpovědět

  • s.maiki s.maiki

    Dnes jsem jí udělal s malou obměnou....ale jako základ inspirace na dnešní večeři...super...děkuji...:-K

    Odpovědět

  • manjanaspecial manjanaspecial

    ...a bodík putuje. :-)

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo