Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový guláš s bramboráky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Eevous Eevous

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Gulášek a pivo? A co takhle skvělý gulášek, křupavé dobře ochucené bramboráky a k tomu to pivečko? Jestli jste dostali právě na něco takového chuť, tak následujte náš recept. Vepřový guláš s bramboráky je správná volba.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 567 kJ /
2 525 kcal
Bílkoviny165,75 g
Tuky51,06 g
Vláknina66,24 g
Cholesterol 732 mg
Sodík 626 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy325,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso na guláš očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme. Krok 2: Do hrnce dáme lžíci sádla a necháme rozpálit. K sádlu přidáme najemno nakrájenou cibuli a smažíme do hněda. V průběhu můžeme trochu podlít vodou, díky čemuž se barva sjednotí. Krok 3: Když má cibule správnou barvu, přidáme mletou papriku, zarestujeme a lehce podlijeme, aby paprika nezhořkla.
Přidáme maso a necháme zatáhnout. Krok 4: Po zatáhnutí přidáme sůl, pepř a protlak. Protlak necháme cca 5-10 minut restovat společně s masem, tím se zbaví kyselosti. Krok 5: Zalijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené. Krok 6: Pod pokličkou necháme dusit cca 10 minut, poté přidáme utřený česnek a majoránku. Přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí masa. Krok 7: Když je maso měkké, dáme ho stranou a omáčku zahustíme chlebem, bramborou nebo jíškou. Krok 8: Omáčku dokořeníme, pokud je potřeba a maso vrátíme zpátky do hrnce a necháme ho prohřát. Krok 9: Bramboráky připravíme tak, že očistíme brambory a nastrouháme je v poměru 1:1 na malých a velkých slzách struhadla. Krok 10: K bramborám ihned přidáme vejce, mouku, česnek, majoránku a dochutíme solí a pepřem. Krok 11: Bramboráky smažíme na menší vrstvě oleje dozlatova. Krok 12: Přebytečný tuk, můžeme odsát kuchyňskými utěrkami.

TIP: Desatero- jak uvařit výborný guláš

Zveřejněno 26. 10. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový guláš s bramboráky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/316ox

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový guláš s bramboráky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/316ox

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Nádhera! :-K :yes: Velmi lákavé… <3 Moc pěkná prezentace výborného jídla… ;-)
Přeji Vám krásný víkend. :-)

:-)<3:yes::-K

Úplně cítím tu křupavou kůrčičku bramboráků! A gulášek k nim! Mňam, to bych si dala.:-*

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, sádlo, paprika čerstvá červená, protlak rajčatový, česnek, majoránka, pepř, chléb, brambory, vejce, mouka hladká, majoránka, česnek, pepř, olej

Přidat fotografie receptu