Babiččina chlebová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenKaždá rodina má jistě svůj (nejen) polévkový recept, na který nedá dopustit. Naše babičky skutečně dokázaly vykouzlit chutné jídlo z toho, co bylo zrovna doma. Tato…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Každá rodina má jistě svůj (nejen) polévkový recept, na který nedá dopustit. Naše babičky skutečně dokázaly vykouzlit chutné jídlo z toho, co bylo zrovna doma. Tato…
Topinkových pomazánek existuje celá řada, liší se od sebe natolik, že ani základ nemusí být stejný. Základem tohoto receptu je sýr a výrazné chutě dochucovadel. Jen si…
Nápad na rychlou večeři bývá k nezaplacení. Když je potřeba po příchodu rychle nakrmit sebe nebo další strávníky, saháme po takových receptech, na které toho…
Polévky skvěle zaženou malý i velký hlad a v české kuchyni jsou prostě nezastupitelné. Česnečka podpoří obranyschopnost organismu a navíc je jednoduchá a rychlá na…
Do vývaru vložíme na kolečka nakrájené cibule, opepříme, povaříme do změknutí cibule, přidáme rozšlehané vejce a ještě krátce povaříme. Slaninu nakrájíme na kostičky,…
Několik krajíčků staršího chleba a vejce najdeme doma téměř vždy, i když jsme zrovna nebyli nakupovat. Chléb ve vajíčku, se strouhaným parmezánem, je výborný jako teplá…
Na talíř dáme romadur, kolem hezky naaranžujeme nadroboučko nakrájenou cibuli, koření, kečup a hořčici. Osmažíme topinky, pořádně potřeme česnekem. Před podáváním se…
Cibule oloupeme, nakrájíme na silnější půlkroužky.Do hluboké pánve dáme olej. Vložíme cibuli, hodně osolíme, přidáme trošku vody. Přikryjeme poklicí a na mírném ohni…
1)Chlebík rozkrojte na 1cm plátky tak, abyste ale chlebík neprořízli úplně ! Musí být dnem spojený. 2)Vejce rozšlehejte s tavenými sýry a potřete, nebo nalijte mezi…
Jehněčí maso je neprávem opomíjenou surovinou. Připravit z něj můžete třeba oblíbený guláš. Den předem marinované maso si zachová svoji křehkost, šťavnatost a bude se…
Česneková polévka - neboli úkrop nebo oukrop - je oblíbená česká klasika. Ochutnejte tuto z rozmixovaných brambor, díky kterým vás dobře zasytí. Čerstvá petrželka a…
Plátky chleba rozkrojíme napůl, v misce smícháme lučinu, žervé, sůl a pepř, jemně zakapeme citronovou šťávou.Směsí namažeme plátky chlebů. Lososové plátky rozkrájíme na…
Polévky jsou skvělým základem našeho jídelníčku a můžeme je připravit prakticky z jakékoliv suroviny. Na tuto polévku budeme potřebovat kedluben a brambory, které…
Tento řeznický guláš s vepřovým masem, bůčkem a droby upečeme v troubě a zahustíme nadrobeným chlebem. Kousky masa se krásně rozpadají a s krajícem čerstvého chleba je…
Krajíčky chlaba opečeme na oleji jako klasické topinky. Ještě horké je potřeme rozetřeným česnekem. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a vlijeme na na ní osolené a…
K jarním dnům patří nejen pomalu rozkvétající louky, ale také sběr oblíbeného medvědího česneku, který nabízí spoustu zdravotních benefitů. Připravit z něj můžete třeba…
Tento dokřupava zapečený chléb vás zaujme skvělou chutí a krásnou vůní. Zářezy v chlebu vyplníme sýrem, šunkou a slaninou. Celý chléb i zářezy potřeme bylinkovo…
Na sádle nebo oleji osmažíme cibuli dohněda. Přidáme na větší kusy nakrájené kančí maso a restujeme, dokud maso nepustí šťávu.Přidáme papriku a ještě chvilinku mícháme,…
Tradiční řeckou kuchyní inspirovaný recept na pomalu vařené hovězí maso v rajčatech se spoustou aromatického koření a česneku. Maso pomalením zjemní a v omáčce dokonale…
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Stejnou hromádku jako je masa, nakrájíme nahrubo cibuli.V hluboké pánvi na sádle osmažíme dohněda cibuli, přidáme maso a mícháme,…
Neoloupané stroužky česneku mírně nařízneme a dáme do malého pekáčku. Zakápneme trochou oleje, zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby na 170 stupňů zhruba na 35-40…
Dnes už se ani na vesnici nepeče husa tak často, jako dříve. Většinou už ani nemáme pekáč, kam by se husa vešla. Proto kuře je dobrou volbou. A takto upečené nám…
Oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka, osmažíme ji na trošce oleje, přidáme postrouhanou koř. zeleninu, brambory pokrájené na kostičky a hrst hub. (pokud použijeme…
Chléb ve vajíčku je oblíbenou večeří. Náš recept se hodí, když chceme vynechat smažení a přípravu ještě urychlit. Rodinu příjemně překvapíme, když nachystáme pokrm…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 24. 4. 2024 15:15