Bota pro Richarda
Recept ještě nebyl hodnocenSlané dorty nemusí mít jen klasickou podobu. Můžete uplatnit svou fantazii a vytvořit něco zvláštního, neokoukaného. Suroviny studené kuchyně a různé druhy zeleniny se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slané dorty nemusí mít jen klasickou podobu. Můžete uplatnit svou fantazii a vytvořit něco zvláštního, neokoukaného. Suroviny studené kuchyně a různé druhy zeleniny se…
Krajíčky chlaba opečeme na oleji jako klasické topinky. Ještě horké je potřeme rozetřeným česnekem. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a vlijeme na na ní osolené a…
Houba, nabitá vitamíny a minerály, posiluje imunitu a zdraví. Řeč je o hlívě ústřičné, jednoduše připravené na česneku, opečené s chlebem do křupava. Jednoduchý,…
Čočka má dobrý vliv na naše zdraví. Nejenže je bohatá na vlákninu, ale obsahuje také spoustu různých prospěšných látek. Vydatnou čočkovou polévku připravíte snadno a…
Každá rodina má jistě svůj (nejen) polévkový recept, na který nedá dopustit. Naše babičky skutečně dokázaly vykouzlit chutné jídlo z toho, co bylo zrovna doma. Tato…
Nápad na rychlou večeři bývá k nezaplacení. Když je potřeba po příchodu rychle nakrmit sebe nebo další strávníky, saháme po takových receptech, na které toho…
Chléb ve vajíčku je oblíbenou večeří. Náš recept se hodí, když chceme vynechat smažení a přípravu ještě urychlit. Rodinu příjemně překvapíme, když nachystáme pokrm…
Velmi úsporný recept na smažené placky ala bramborák. Připravíte je ze zbylého dobře usušeného chleba. Spotřebujete tak zbytky jinak, než je obvyklé. Jídlo bude velmi…
Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na sádle. Když zezlátne, přidáme kostky masa. Krátce osmažíme, zasypeme paprikou a kořením.Po chvíli zalijeme vývarem a vaříme cca…
1)Chlebík rozkrojte na 1cm plátky tak, abyste ale chlebík neprořízli úplně ! Musí být dnem spojený. 2)Vejce rozšlehejte s tavenými sýry a potřete, nebo nalijte mezi…
Tradiční řeckou kuchyní inspirovaný recept na pomalu vařené hovězí maso v rajčatech se spoustou aromatického koření a česneku. Maso pomalením zjemní a v omáčce dokonale…
Několik krajíčků staršího chleba a vejce najdeme doma téměř vždy, i když jsme zrovna nebyli nakupovat. Chléb ve vajíčku, se strouhaným parmezánem, je výborný jako teplá…
Rozklepneme vejce do misky, osolíme, opepříme, rozšleháme. Rozpálíme pánev a vylijeme na ni rozmíchaná vajíčka. Uděláme klasickou omeletu (opečeme z jedné, potom z…
Aromatický Romadur bude chutnat fantasticky s čerstvě usmaženými topinkami, bohatě potřenými česnekem. Pohoštění, které se hodí k pivu i pohodovému večeru při sledování…
Klidné, pomalé ráno v posteli a k tomu sladká snídaně. Tak přesně může vypadat ideální víkendové ráno. A na tu snídani doporučujeme tyto francouzské tousty. Voní po…
Vzpomínáte si na nádražní bufety s rychlým občerstvením nebo mléčné bary? Téměř vždy jste v nich mohli narazit na smaženku – velmi oblíbenou a rychlou svačinu, která…
Hovězí kližka je skvělou volbou pro přípravu guláše. Pokud jí dáme čas, získáme křehké a rozpadající se maso. V pikantním maďarském guláši nesmí chybět papriky kápie a…
Zbývá včerejší chléb a v ledničce se najde kousek Nivy? Ostatní suroviny tohoto receptu dáte již lehce dohromady. Odměnou vám chutná pomazánka na křupavých topinkách. …
Do vývaru vložíme na kolečka nakrájené cibule, opepříme, povaříme do změknutí cibule, přidáme rozšlehané vejce a ještě krátce povaříme. Slaninu nakrájíme na kostičky,…
Tento řeznický guláš s vepřovým masem, bůčkem a droby upečeme v troubě a zahustíme nadrobeným chlebem. Kousky masa se krásně rozpadají a s krajícem čerstvého chleba je…
Lahodná obměna klasické česnekové polévky. Krémová česnečka zachutná všem, kteří milují pikantní česnekovou chuť. Je vynikající s mističkou opečených chlebových krutonů.
Lavaš je druh chlebové placky původem z Arménie. Dá se naplnit, zabalit a je tak vhodný nejen na domácí pokrm, ale třeba i s sebou jako svačina na výlet. Dovnitř stačí…
Česnek očistíme a každý stroužek rozkrojíme a odstraníme zelený klíček. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené uzené a orestujeme, …