Falešné krkonošské kyselo

La Furi Roja Kuchařka:

Polévky 4 názory

Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů
56

Suroviny

1/2 staršího chleba bez patky
1/2 cibule
2 stroužky česneku
drcený kmín
majoránka
sůl
petrželová nať
pepř
źeleninový bujón
hrst sušených hub
ocet
cukr
sůl
-----
smažená cibulka (cibule, sádlo)
4 vejce
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Drobně nasekanou cibulku osmažíme na sádle, zalijeme vodou, přidáme nakrájený chleba, nastrouhaný česnek, pepř, lžičku kmínu a majoránku. Vhodíme bujon a necháme 20 minut vařit. Mezitím pokrájené houby zalijeme do hrnku vroucí vodou.

  2. Když je chleba rozvařený, rozmixujeme ho tyčovým mixérem dohladka. Přidáme houby i s vodou, necháme vařit ještě deset minut. Přidáme nasekanou petrželku a dochutíme octem, solí a cukrem.

  3. Na sádle uděláme míchaná vajíčka, jen je děláme trochu déle, aby nebyla krémová, ale dělaly se už menší žmolky, "míchadlem" je na pánvi ještě rozšťoucháme na menší kousky.

  4. Na sádle pak ještě uděláme krásně zlatou cibulku. Polévku nandáme a přidáme vejce a cibulku.

Poznámka

Do pravého kysela patří brambory, kdo chce, může přidat. Já brambory v polévkách nemám ráda a tak je nedávám.

Dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Falešné krkonošské kyselo

  • jan.alois jan.alois

    U nás se jí říká chlebová a máme ji rádi.

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

  • zizala zizala

    Taky dělávám chlebovou polévku a když mám kvásek, tak i kyselo. Tahle polévka vypadá moc dobře :yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Zo starého chleba varím polievku, samozrejme inak...ale toto tvoje "falešné kyselo" mi príde úžasne chutná záležitosť!:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo