Salát z rukoly
Recept ještě nebyl hodnocenSalát ideální jako lehká večeře, nebo příloha k pečenému masu. Nabídnout ho můžeme i při letním grilování. Podáváme ho následně po dokončení přípravy, aby se zachovala…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Salát ideální jako lehká večeře, nebo příloha k pečenému masu. Nabídnout ho můžeme i při letním grilování. Podáváme ho následně po dokončení přípravy, aby se zachovala…
Tento pokrm je ideální jako rychlý a lehký oběd. Drobné těstoviny podáváme se směsí orestovaných krevet, sušených rajčat, hrášku a oliv. Abychom dodali jídlu pikantnost,…
Ochutnejte tradiční balkánské čevapčiči s exotickým kořením čubrica, doplněné osvěžujícím cizrnovým salátem. Tato kombinace vás přenese přímo do středomoří. Ideální…
Léto přináší bohatou úrodu dobré zeleniny, ze které můžeme připravit mnoho skvělých jídel. Tento pestrý salát z pečené zeleniny se zlatavými krutonky si jistě získá i…
Tento výborný salát je plný chutí a navíc dobře zasytí. Připravíme ho z kuskusu, vařeného květáku, brokolice a grilovaného sýra. Do salátu přidáme i opražená semínka a…
Šťavnaté plátky krkovice pomalu pečené na lůžku z dušeného zelí provoní celou kuchyni. Zelí dochucené karamelizovanou cibulí, jablky a tymiánem chutná skvěle a maso…
Pečení v jednom pekáči je opravdu časově nenáročné a minimálně pracné na přípravu. Zeleninu i maso nakrájíme na kousky, společně ochutíme, promícháme a necháme v troubě…
Zkuste kuřecí játra vymazlit pečlivou přípravou a přidáním kvalitních přísad. Moravské červené víno, spaření kousků jater i konečné dochucení udělá z obyčejné lehce…
Labužniceké kuře je vynikající jídlo z jednoho pekáčku, při jehož přípravě zašpiníte minimum nádobí a dobře se najíte. Porce kuřecího masa, pečené na základu z brambor,…
Drobná černá čočka je oblíbená díky příjemné chuti i vysokému zastoupení bílkovin. Připravit z ní můžeme jednoduchý salát. Stačí přidat rajčata, cibuli a čerstvý…
Tradiční segedínský guláš, sytá a voňavá klasika, která patří mezi nejoblíbenější české pokrmy. Kombinace šťavnatého masa, kysaného zelí a smetany vytváří jedinečnou…
Nemáte využití pro zbylé vařené či pečené maso? Připravte chutnou pomazánku a namažte ji na plátky čerstvého pečiva. Spojení masa s hořčicí, cibulí, kyselými okurkami,…
Salát z čočky, šunky a zeleniny spojuje jemně oříškovou chuť čočky s lahodnou šunkou a křupavou zeleninou. Díky vyvážené kombinaci bílkovin, vlákniny a čerstvých…
Restovaná zelenina s nudlemi tvoří barevnou a pestrou pánev plnou chutí a vůní s asijským nádechem. Použijte sójovou omáčku, žampiony a mražený hrášek s mrkví. Velmi…
Lehká a osvěžující křupavá kombinace ideální pro horké dny, nebo jako lehká příloha k hlavnímu jídlu. Spojení jemného nasládlého salátu a pikantních ředkviček dodá…
Netradiční jarní rukolový salátek se šlehačkou pro milovníky zeleninových pochoutek. Rukola má lehce nahořklou chuť a je plná vitamínů. Používá se jako příloha k jídlům,…
Domácí gnocchi chutnají mnohem lépe než ty kupované. Připravíme je z pečených brambor, díky tomu není potřeba přidávat tolik mouky a gnocchi budou křehčí. Gnocchi…
Grilované vepřové placičky připravíme z pomletého plecka, koření a nasekaných lístků máty, které maso osvěží a provoní. Dokonale s k nim hodí příloha v podobě…
Cibule nakrájíme na měsíčky. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibule, med, nakrájenou papričku, sůl a pepř.Cibuli necháme zesklovatět a opékáme krátce, musí zůstat…
Nachystáme si velikou, hlubokou pánev s poklicí. Kuřecí špalíčky prudce osmahneme na olivovém oleji. Poté špalíčky dáme stranou a na oleji necháme zesklovatět cibuli a…
Játra si přes noc namočíme do mléka s pár větvičkami bylinek. Druhý den si je vyndáme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi si rozškvaříme špek, který…
2/3 chleba odkrojíme (ponecháme boky, abychom mohli naplnit bramborovým salátem), všechen vnitřek vydlabeme.Naplníme bramborovým salátem.Přední část chleba + boky…
Kuřecí játra mají jemnou chuť a proto osloví i ty, kteří vnitřnostem běžně neholdují. Minutkové jídlo s rukolou, provoněné tymiánem a šalvějí, bude nejlépe chutnat s…
Na oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme na kousky nakrájené rajče, kapii, česnek, balsamico, sojovou omáčku, feferon, naložený zelený pepř, chvíli opékáme,…