Pečená kuřecí stehna na červeno

vybusna Kuchařka: vybusna

Doba přípravy: 45 min + priprava 2 porce Drůbeží maso 9 názorů

Suroviny

2 kuřecí stehna
2 rajčata (alebo do dvoch dlani ceresnove)
1/2 velké červené papriky
1 velká červená cibule
4 stroužky česneku
1 cl pálivé mleté papriky
1 cl sladké mleté papriky
1 cl mletý kmín
1 cl suseny tymian
1 cl sůl
1 cl mletého pepře
2 PL olej
1 PL balzamikovy ocet
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuracie stehna vykostime a stiahneme z koze, v ziadnom pripade kosti a kozu nevyhadzujte, zbierajte si ich v mraznicke na vyvar.

  2. Na dno pekaca dame rozstvrtene paradajky, ak budete pouzivat ceresnove, tak ich nechajte v celku. Cervenu papriku ocistime od semienok a nakrajame na pruzky.

  3. Cibulu zbavime supky a nakrajame na stvrtky. Cesnak ocistime a plochou stranou noza ich rozpucime. K paradajkam vhodime pripravenu papriku, cibulu a cesnak. Na zeleninovu postielku polozime vykostene stehna.

  4. Vsetko zasypeme paprikami, korenim, rascou, solou a tymianom. Vykropime olejom a balzamikom. Rukami vsetko poriadne vymiesame, aby bol olejom a balzamikom obaleny kazdy kusok v pekaci. Ja som este podliala aj teplou vodou, asi 6 lyzicami.

  5. Prikryjeme alobalom a dame piect do vyhriatej rury na 200°C. Piekla som 30 minut, dala som dolu alobal a nechale este 10 minut zapekat. Vy si strazte dlzu pecenia podla svojej rury.

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3969

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 189 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená kuřecí stehna na červeno

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    tejaja: Uff!:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Gazpacho: Kuracie maso s kozou ma cca 99 mg cholesterolu, co je menej ako ho obsahuje hovadzie maso. Z toho odstranujete co? Cholesterol si nase telo vyraba aj samo, je pren nevyhnutny. Je lepsie zjest tu kozu a hybat sa ako ju vyhodit a sediet doma na gauci. ;-)

    Odpovědět

  • Gazpacho Gazpacho

    Konečne recept, ktorý myslí aj na zdravie - mäso bez kože plnej cholesterolu.
    My ju nielenže sťahujeme z mäsa, ale okamžite vyhadzujeme (ak sa použije na vývar,
    tak vývar bude znova premastený a s vysokým obsahom cholesterolu).
    :yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    Lucka: kmin...mlety kmin...

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    smím se zeptat co je to mletá rasca ?:-//

    Odpovědět

  • evca47 evca47(neregistrovaný)

    Je to moc dobré dělám to již řadu let ale stehna nechávám celá, nám to lepe chutná:-)

    Odpovědět

  • maiva maiva

    To by nám doma moc chutnalo:-p+:yes::yes: přímo zářivý receptík:-))

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    Jana Pá: Janka, Teba som ja nevidela strasne strasne dlho a velmi ma tesis:-K...btw k tym stehnam, ja ich musim vykostovat v Mnichove, lebo ine nepredavaju, ale pokial viem, tak v CZ a na SK ich predavaju celkom bezne...

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Oj, oj - dobrý receptík, jen u nás problém - vykostit stehna;-), já to moc neumím, takže více zůstává na polévku a né na pečení, jo budu se ještě moc učit, ale jinak mám vše doma, tak se těším na vyzkoušení.
    Tvé recepty jsou vždy :yes::-D

    Odpovědět

Tématické fráze: kuře na červeno pečená kuřecí stehna kureci stehna bez kosti recept kuřecí na červeno kureci stehna bez kosti recepty pečené kuře na červeno pečená stehna na červeno kuřecí stehna recept recept na pečená kuřecí stehna kureci stehno na cerveno pečené stehno na červeno pecena kuřecí stehna jinak pečené kuře pečené kuřecí stehna bez kosti kuřecí stehna bez kosti kuře na červeno recept recepty kure nacerveno kuřecí stehna recepty recepty na pečene kuřecí stehna kuřecí stehna na červeno

Zapomněl/a jsem heslo