Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr na víně

Českou klasikou na štědrovečerním stole je kapr smažený v trojobalu. Pojďte si ho tentokrát vychutnat v jiné verzi a jistě nebudete litovat. Pečený kapr na červeném víně s česnekem a bylinkami chutná opravdu lahodně.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Rybu omyjeme a z obou stran pořádně nasolíme. Oloupané cibule nakrájíme na klínky a rozložíme je na dno pekáčku. Krok 2: Palici česneku podélně překrojíme a položíme k cibuli. Přidáme bobkové listy, tymián a navrch položíme kousky kapra. Opepříme ho a zalijeme vínem. Na kousky ryby poklademe tenké plátky másla. Pečeme při 180 °C asi 40 minut. Krok 3: Po upečení maso vyjmeme, odstraníme tymián, z česneku odstraníme slupku a rozmačkáme ho vidličkou. Krok 4: Vypečenou šťávu můžeme trochu zahustit jíškou, ale není to nutné. Krok 5: Podáváme se šťouchanými brambory.

Zveřejněno 30. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYvyJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYvyJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
filet z kapra, sůl, pepř mletý, cibule červená, česnek, bobkový list, tymián, víno červené, máslo

Přidat fotografie receptu