

Kuřecí paličky pečené v marinádě
Suroviny
- 800 g kuřecích paliček
- 150-200 ml černého piva
- 150 ml smetany 31 %
- lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
- lžíce sojové omáčky
- 2 stroužky utřeného česneku
- cibule
- koření na kuře
- sůl
Postup přípravy receptu
Omyté a osušené paličky osolíme a okořeníme. Necháme chvíli odležet. Mezitím smícháme pivo, smetanu, česnek, sojovku a protlak. Cibuli nakrájíme a dáme do pekáčku.
Na cibuli položíme paličky. Zalijeme smíchanou smetanou. Pečeme 15 minut přikryté a po té odkryjeme a dalších 25-35 minut dopékáme do měkka a na zlatou barvu.
Je li třeba podlijeme, ale ne pivem, jen trochou horké vody, podle toho kolik chceme šťávy.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí paličky pečené v marinádě
-
kucharka-pekarka: Děkuji za vyzkoušení a zprávu..
-
Výborné.
-
ty jsou
-
Moc hezké paličky, pěkné foto
-
-
No teda,vypadá to suprově,vyzkouším-
-
Bibinka: Jani děkuji Ti
to udělala ta marináda.
-
No Miládko, ty teda jsou boží a ta barva ááách 1.bod
-
Elina: Eli děkuji
-
Ty Vaše dobroty nestačím vařit.
Paličky mám v mrazáku,tak budou v sobotu k obědu