Řecké voňavé citronové kuře
Recept ještě nebyl hodnocenKuracie prsia nakrájame na hranolčeky, očistený cesnak nakrájame na plátky, ošúpanú cuketu nakrájame na tenšie kolieska.Na rozpálenom oleji opečieme kura. Keď sa…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuracie prsia nakrájame na hranolčeky, očistený cesnak nakrájame na plátky, ošúpanú cuketu nakrájame na tenšie kolieska.Na rozpálenom oleji opečieme kura. Keď sa…
Indická kuchyně si získává v naší kuchyni stále větší oblíbenost pro svoji exotickou vůni a chuť. Navíc je velmi zdravá a kromě léčivého a zdravého koření nás okouzlí…
Fazole přesypeme do misky a přidáme k nim tuňáka i s olivovým olejem.Do fazolí vmícháme na proužky nakrájenou červenou cibuli a citronovou šťávu.Salát ochutíme solí,…
Na talíři smícháme mouku, šalvěj, sůl s pepřem a touto směsí poprášíme řízky po obou stranách.V pánvi rozehřejeme máslo a olej a na ně dáme smažit řízky.Osmažené maso…
Špenátové listy opláchneme vodou a necháme okapat. Jahody omyjeme, necháme okapat a nakrájíme. Avokádo oloupeme, odstraníme pecku a nakrájíme na kousky. Modrý sýr…
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a promícháme s marinádou připravenou z trošky oleje, citronové šťávy, sójové omáčky a Solamylu. V uzavřené dóze necháme přes noc…
Zbyly vám uvařené brambory a chcete je využít? Zkuste obalované smažené bramborové šišky. Použitý sýr, mrkev a cibule je ochutí, smažený obal dodá křupavost. Když je na…
Gnocchi jako polotovar nám výrazně šetří čas v kuchyni. Přidáním různých ingrediencí vykouzlíme za malou chvíli chutný oběd nebo večeři. Tento pokrm zvládne hravě i…
Kdo by neměl rád smažené vaječné topinky! Zvlášť když je vytuníte zajímavými přísadami. Sýrem ochucené těstíčko, které je dokřupava opečené na krajíčku veky, s pořádnou…
Nenáročné jídlo plné živin, které můžete podávat jako bezmasý pokrm nebo jako přílohu k masu či rybě. Dušenou rýži se zelenou čočkou okořeněnou orientálním kořením…
Netradiční kombinace je kouzlem této masové směsi. Najdeme v ní restovaná šťavnatá kuřecí stehna, která jsou v obklopení sladkého manga, svěžích rajčat a křupavé cibulky…
Květák rozebereme na malé růžičky, opláchneme a povaříme 3 minuty. Zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Salát můžeme ale dělat rovnou ze syrového květáku.Slaninu…
Chipotle je vyuzená a vysušená paprička jalapeño, která se používá především v mexické kuchyni. Společně s dalším kořením zde představuje oheň zmiňovaný v názvu receptu.…
Den předem tofu nakrájíme na 1 cm velké kostičky, posypeme solí a zalijeme vodou. Misku dáme do lednice a necháme marinovat 24 hodin.Okurku nakrájíme na malé hranolky,…
Dýně: Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, a nakrájíme na centimetrové proužky. Ty pak oloupeme. Plech vyložíme pečicím papírem, poklademe jej dýní, kterou osolíme,…
Fenykl nakrájíme na velmi jemné proužky a cibuli na jemná kolečka.Pomerančovou kůru okrájíme, aby pomeranč na sobě neměl bílou slupku a vykrájíme mezi žebry na měsíčky,…
Polníček opláchneme a necháme okapat. Brokolici rozdělíme na menší růžičky, řepu oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm široká půlkolečka, žampiony oloupeme a nakrájíme na…
Tradiční příprava syrového masa "tatarák" na česnekové topince je luxusní pokrm. Jakmile ho objevíte a přijdete této úpravě na chuť, neodoláte. Vyžaduje samozřejmě…
Kuře na provensálský způsob je pokrm plný zeleniny a zasytí tak po náročném dni. Připravované v jednom hrnci, provoněné tymiánem a česnekem, je do hodiny připravené ke…
Cibuli rozkrojíme napůl, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Opláchneme rajčátka a okapaná nakrájíme na půlky nebo čtvrtky podle velikosti. Olivy dle chuti můžeme nechat…
Obliba mořských plodů i v našich končinách bez moře stoupá. A krevety jsou nejoblíbenější. Mají ohromnou výhodu a tím je jejich blesková příprava. Přitom jsou velmi…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme vymačkanou vinnou klobásu, prudce ji opečeme za stálého míchání a rozmělňování vařečkou.Přidáme najemno nakrájený česnek,…
Zeleninové polévky lze připravit z různých druhů zeleniny, můžete vyzkoušet i batátovou. Batáty vzhledem i chutí připomínají brambory, jsou ale výživnější a lépe zasytí.…
Do pekáčku vložíme kotlety, osolíme, opepříme, na každou položíme plátek másla, podlijeme cidrem (nebo vodou) a dáme společně s plátky cibule péct (cca na 180 °C). Je…