Pařížský dort

AdelaVanova Kuchařka: AdelaVanova

Dorty 13 názorů

Suroviny

Na korpus:
6 vajec
6 lžíce cukr moučky
4 lžíce oleje
špetka soli
2 lžíce kakaa
6 lžic polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
Na pařížskou šlehačku:
smetanu 33%
tyčinka ledové kaštany
Smetafix
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě důkladně prošleháme. Po jednom do sňehu přidáme žloudky a poté olej. Na závěr lehce přimícháme směs kakaa, mouky a prášku do pečiva.

  2. Nalijeme do dortové formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem (já ho tam vždy skřípnu na dno) a pečeme asi 30 minut na 180°C.

  3. Krém si musíme připravit den předem a to tak že do hrnce nalijeme smetanu (dávám 4) a nalámeme do ní kaštany (dávám na jednu smetanu jedny kaštany), které necháme rozpustit. Necháme v lednici, nejlépe přes noc.

  4. Druhý den jen vyšleháme se smetafixem (ztužovač) a dort rozřízneme a promažeme, zdobíme dle vlastního uvážení.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pařížský dort

  • Dajda Dajda

    Hani: Normální čokoládu na vaření 50 - 100 g na jednu šlehačku. ;-)

    Odpovědět

  • Hani Hani(neregistrovaný)

    A když nemám tu tyčinku kaštany co místo toho můžu dát

    Odpovědět

  • AdelaVanova AdelaVanova(autorka receptu)

    majda 2: no jo co my víme možné je všechno ;-):-))

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

    Pařížský dort je výborný!Hned by si dala:-p.Přidávám bodíka:-KJsi moje jmenovkyně,myslím tím příjmením,že by nějaká rodina?:-D

    Odpovědět

  • Janapri Janapri

    :-p:-pAž se mi sbíhají sliny..:yes::yes::yes::-p:-p:-p:

    Odpovědět

  • VerkaZabka VerkaZabka

    :yes::yes::yes::-p MŇAM :-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • srettka srettka

    AdelaVanova:je fakt,že záleží na smetaně.je jich na trhu tolik druhů. mě se osvědčilo kupovat víceprocentní. jinak když je kvalitní čokoláda,není opravdu třeba smetafixu. ovšem máš-li zrádnou zkušenost a že dnešní trh neoplývá tutovým sortimentem, tak to plně chápu.co potom dělat s miskou nepovedené pařížské;-)

    Odpovědět

  • AdelaVanova AdelaVanova(autorka receptu)

    ztužovač dávám pokaždé jinak by mi šlehačka vytekla z dortu.... :-)

    Odpovědět

  • Péťa Péťa(neregistrovaná)

    ;-)Magdaleno. je to tvůj problém, jestli dáš ztužovač, nebo ne. tvoje kritika není na místě. Já bych si pařížský dort hned dal.Vypadá nááádherně jedle.:-)):-)):-K:yes:

    Odpovědět

  • Irule Irule

    hned bch si dala :-p:yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Taky bych nedávala ztužovač, je to zbytečné;-)Ale dort je :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Podľa mojich skúseností parížska šľahačka ostane krásne tuhá aj bez stužovača.

    Odpovědět

Tématické fráze: pařížský dort pařížský dort recept recept na parížšky dort pařížsky dort se šlehačkou recept pařižsky dort. dort paříž výborný pařížský dort pařížský dort videorecept paříšský dort pařižsky dorty pařizsky dort s pařížskou šlehačkou paříšký dort paříž dort recept pařízský dort paříšský dorty pařížský dort s pařížskou šlehačkou recept šlehačkový pařížský dort dort pařížský pařížský dort s pařížským krémem domácí pařížský dort