Pařížské rohlíčky s pařížskou šlehačkou
Recept ještě nebyl hodnocenPařížské rohlíčky by neměly chybět na žádné slavnostní tabuli. Ať už je chystáte na Vánoce, či na svatbu, vždy ze stolu zmizí velmi rychle. Jemné oříškové těsto s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pařížské rohlíčky by neměly chybět na žádné slavnostní tabuli. Ať už je chystáte na Vánoce, či na svatbu, vždy ze stolu zmizí velmi rychle. Jemné oříškové těsto s…
Domácí kandované ovoce nebo kůra jsou výborné jen tak na mlsání nebo coby součást moučníků. Připravit je není složité, jen trochu časově náročnější. Pokud ale máme doma…
Smetanový karamel můžete použít na palačinky, do dortů, koláčů, na zmrzlinu či cupcakes. Pokud ho jednou ochutnáte, nejde přestat, proto je dobré připravit si ho doma do…
Do misky dáme maslo izbovej teploty, kryštálový cukor a vyšľaháme.Za stáleho (pomalého) šľahania pridáme strúhaný kokos, pomarančovú šťavu, vajcia, nastrúhanú…
Ve sladké kuchyni existuje nespočet různých příchutí těst a polev. Jednou z nich je velmi oblíbená kávová. Jen ze dvou surovin si pak můžeme připravit kávovou polevu. Z…
Máte rádi pizzu? Vyzkoušejte ji připravit doma. Stačí jednoduché kynuté těsto a náplň dle vaší chuti a fantazie. Kombinace rajčat, aromatických bylinek, uzeniny a sýra…
Skořice k Vánocům prostě patří. Připravte si rychlá skořicová kolečka, která provoní celý váš byt a navodí pravou sváteční atmosféru. Křehké těsto s mandlemi se…
Hrnečková klasika našich babiček - litý borůvkový koláč. Těsto se díky konzistenci krásně rozlije na plechu. Díky šťavnaté náplni z borůvek je koláč vláčný a voňavá…
Tajemství popraskaného efektu je v odložení těsta do chladu a v hustém obalení v moučkovém cukru. Barevný kontrast ještě můžete zvýraznit tím, že do těsta přidáte kakao.…
Tahle královna Vánoc na vaší slavnostní tabuli nemůže v žádném případě chybět. Je krásně vláčná, voní po másle a mandlích. Její příprava nezabere příliš mnoho času, jen…
Oblíbené tatranky se často používají třeba na nepečené kuličky. V tomto receptu je však použijeme na pečené pracny. K nastrouhaným tatrankám, kromě dalšího, přidáme i…
Jedním z nejoblíbenějších druhů knedlíků je houskový z kynutého těsta. Jeho příprava potřebuje svůj čas, ale buďte trpěliví. Naučte se houskový knedlík podle našeho…
Langoše jsou pochoutka, kterou si jednou za čas rád dopřeje každý. Jogurt v kynutém těstě jim dodá vláčnost a dokonalou nadýchanost. A když je ještě teplé potřete…
Suroviny na cesto spracujeme, necháme odstáť do druhého dňa v chladničke.Na druhý deň vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm, vykrajujeme kolieska, upečieme do bleda. (cca 170°C,…
Nad tímto cukrovím zajásají ti, kdo drží bezlepkovou dietu. Vzhledem k tomu, že je tento rozpis na větší množství, stačí si ho vyzkoušet třeba jen z poloviny. Pokud…
Chystáte se upéct štrúdl, ale zapomněli jste koupit listové těsto? Nepropadejte panice, máme pro vás záchranné lano. Pokud máte doma tvaroh, vyzkoušejte štrúdl z…
Marokánky jsou výborné nejen jako cukroví kolem Vánoc ale i ke kávičce v kdejaké cukrárně od začátku podzimu. Voní a chutnají ovocem, ořechy a kůrou citrusů. Zalité v…
Připravte domácí pizzu přesně tak, jak ji máte rádi. Základní kynuté těsto stačí potřít rajčatovou nebo smetanovou omáčkou a ozdobit sýrem, uzeninou či zeleninou dle…
Doma vyrobený krém z mascarpone a šlehačky je lahodný, jednoduchý a rychlý, všechny suroviny se šlehají najednou. Nadýchaný krém se skvěle hodí na promazání dortů a řezů…
Jablková žemlovka je jedním z tradičních sladkých nákypů, který se v našich zemích konzumuje jako hlavní chod. V menším množství můžete jablkovou žemlovku podávat jako…
Snadný a rychlý recept, ve kterém zužitkujete jablka. Pokud už vás nebaví připravovat z listového těsta jenom štrúdl, vyzkoušejte tento moučník na plech. Kombinace…
Tak jednoduchá a přitom tak dobrá. Jemná díky tvarohu, sněhem z bílků nadýchaná a po citronu osvěžující bábovka. Vyzkoušejte tento recept a přesvědčte se sami. Na…
Nadýchaný sníh promění obyčejný jablečný koláč ve sváteční dezert jako ze zámku. Hraběnčiny řezy patří k velmi oblíbeným tradičním moučníkům našich babiček. Máme pro vás…