Křehký špaldový koláč s jahodami
Recept ještě nebyl hodnocenTento koláč kombinuje jemnost špaldového těsta s osvěžující sladkostí čerstvých jahod. Špaldová mouka dodává těstu nejen křehkost, ale i nutriční hodnoty, což činí tento…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento koláč kombinuje jemnost špaldového těsta s osvěžující sladkostí čerstvých jahod. Špaldová mouka dodává těstu nejen křehkost, ale i nutriční hodnoty, což činí tento…
Osvěžující jablečný dort není náročný na přípravu a se ctí se ho zhostí i začínající kuchařky. Základem je piškotové těsto, na které nalijeme vanilkový pudink smíchaný s…
Ačkoliv je rebarbora zelenina, hodí se skvěle jako náplň do sladkých moučníků. Zkuste upéct například tento koláč z lineckého těsta s náplní z krájené kyselkavé…
Ačkoliv je rebarbora zelenina, hodí se skvěle jako náplň do sladkých moučníků. Zkuste upéct například tento koláč z lineckého těsta s náplní z krájené kyselkavé…
Mirabelky vypadají jako malé žluté švestky, které mají příjemně sladkou chuť. Uchovejte si je do zimních dnů a připravte výtečný džem, který chutná skvěle nejen na…
Zralé jahody v hlavní roli, vláčné těsto a vůně, která zaplní celou kuchyni – tyhle muffiny nebo koláčky si zamilujete na první kousnutí. Rychlý recept, který zvládnete…
Melounové slupky nemusíte vyhazovat, ač se to nemusí na první pohled zdát, mají stále své využití v kuchyni. Zavařené melounové slupky se hodí k pomazánce, do salátů…
Vepřové srdce má jemnou a měkkou texturu, která se perfektně hodí pro dušené pokrmy. Připravte jej s dušenou mrkví a hráškem a určitě nešlápnete vedle. Podávat můžete s…
Focaccia se snadno může zařadit mezi klenoty italské kuchyně. To, co jsou pro nás rohlíky, to je pro Itala tento kynutý chléb. Jemné těsto z kvalitní mouky můžeme…
Galetky pocházejí z Francie, kde se pečou jako koláče bez formy. Tato verze s jahodami a rebarborou spojuje sladkost léta s jemně nakyslou chutí, zabalenou v krásně…
Rychlá, efektní a neodolatelně dobrá – nepečená roláda z kakaových palačinek je skvělým řešením, když chcete připravit něco sladkého bez pečení. Nadýchané palačinky…
Vláčné kakaové řezy s jemným tvarohovo-šlehačkovým krémem a kyselkavým rybízem jsou ideálním letním moučníkem. Skvěle osvěží, nejsou příliš sladké a zachutnají dětem i…
Lahodný koláč z kynutého těsta s tvarohovou náplní, šťavnatým rybízem a voňavým mákem je dokonalým letním moučníkem. Kombinace sladkého a kyselého potěší každého…
Zmrzlina jemná, osvěžující a s plnou chutí malin je letní klasikou, která nikdy neomrzí. Spojení sladkokyselých malin s krémovým základem vytváří dokonale vyvážený…
Den předem smetanu nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu, odstavíme a vsypeme nalámanou čokoládu. Mícháme, až se čokoláda úplně rozpustí, pak necháme vychladnout a…
Není nad poctivá domácí švestková povidla, ale jejich příprava je někdy až příliš zdlouhavá. Proto pro vás máme snadný recept na povidla pečená v troubě. Žádné dlouhé…
Kombinaci jahod a rebarbory s oblibou využíváme do různých koláčů a bublanin. Tento recept je krásně osvěžující a navíc nepečený, takže jistě přijde k chuti v parných…
Tento recept je vhodný pro zpracování zbytků jahod a rebarbory na konci jejich sezóny. Ani přezrálé ovoce nemusíte vyhazovat, stačí pár čistých sklenic, trocha cukru,…
Spojení vepřového masa a zelí je u nás velice tradiční. Vyzkoušejte připravit netradiční formu tohoto pokrmu. Umleté vepřové maso vytvarujte do placiček a podušené je…
Domácí malinová zmrzlina příjemně osvěží v horkých letních dnech. Maliny dodají zmrzlině výraznou barvu, příjemnou kyselkavost a přirozenou sladkost. Jednoduchý recept,…
Cuketový makovec je odlehčená varianta klasického moučníku. Cuketa pomáhá těstu získat šťavnatost a zakysaná smetana dodává jemnost. V kombinaci s mákem chutná prostě…
Cuketový chlebíček z formy voní po skořici a muškátovém oříšku. Netypickou chuť mu dodá kokosový cukr. Ořechy vypadají efektně na řezu a přidají křupavý element. Navíc…
Pečený nebo grilovaný sýr patří mezi oblíbená letní jídla. Kombinace výrazného hermelínu či camembertu a sladkého jahodovo-rybízovým chutney je originální a určitě s ní…
Sladké palačinky můžeme podávat jako dezert nebo oběd, a vykouzlí úsměv na tváři jak dětem, tak i dospělým. Tenké palačinky s rybízem a vanilkovou zmrzlinou, přelité…