"Mandle v každé lžičce" Trojnásobně mandlový dort
Recept ještě nebyl hodnocenTento dort je dokonalou volbou pro slavnostní příležitosti, je splněným snem pro všechny milovníky mandlí. Jemný mandlový korpus, bohatý mandlový krém a vrstva křupavých…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento dort je dokonalou volbou pro slavnostní příležitosti, je splněným snem pro všechny milovníky mandlí. Jemný mandlový korpus, bohatý mandlový krém a vrstva křupavých…
Griliášový dort je delikátní spojení nadýchaného piškotu, křupavého karamelu a jemně mletých ořechů. Tento dort vyniká bohatou chutí griliášové a čokoládové náplně,…
Krásně křehkou a vláčnou vánočku si můžete vychutnat i ve zdravější a lehce odlehčené variantě z celozrnné mouky. Na řezu sice není klasicky bílá, ale chuť je bez…
Štóla pochází z Německa, ale i u nás je velmi oblíbená. Díky tvarohu je brzy měkká a nemusíme proto dlouho čekat na odležení. Karamelový pudink ji dodává lahodnou chuť a…
Medové perníčky z žitné mouky, provoněné citronovou kůrou, jsou krásně měkké a v puse se jenom rozplývají. Nechte volnou ruku své fantazii a ozdobit je můžete jak se vám…
Bábovka z třeného těsta je oblíbená klasika, kterou zvládne připravit i začátečník. Aby nám její chuť nezevšedněla, můžeme ji připravit v trochu jiné verzi s povidly,…
I vafle můžeme připravit ve zdravější verzi a vychutnat si tak sladkou snídani bez výčitek. Vafle připravíme z pohankové mouky a podáváme je ozdobené výborným mangovým…
Vepřová pečeně je ideální na nedělní oběd. Při správné přípravě jde o chutné, měkké a šťavnaté maso. Přidejme ještě černé pivo a med a výsledkem je opravdová lahůdka.…
Lahodné a zdravé sušenky z ovesných vloček a celozrnné mouky ochutíme sezamovými semínky. Nejprve je potřeba připravit máslovou směs v hrnci, do které vše promícháme a…
Zažijte chuť luxusu s Dubajskými brownies! Dokonale vláčný čokoládový moučník, doplněný jemným pistáciovým krémem, je spojením intenzivní čokolády a exotických oříšků.…
Oblíbeným moučníkem je bezesporu bábovka. Na její přípravě není nic složitého, bez obav ji zvládnou i ti, kteří s pečením teprve začínají. Mrkvová bábovka je krásně…
Sušenky s burákovým máslem mají velmi zajímavou chuť. Zachutnají nejen dětem, ale sklidí úspěch i u nečekané návštěvy. Připravit je, není nijak složité, zvládnete to za…
Balzamikové glazé je hustá, sladkokyselá redukce, která dodá každému pokrmu nádech gurmánské dokonalosti. Hodí se k masu, sýrům, zelenině, ovoci a dokáže povýšit i ten…
Vychutnejte si osvěžující závan léta s naším jahodovým mojitem. Ideální pro horké letní dny nebo večerní posezení s přáteli. Lahodné spojení čerstvých jahod, osvěžující…
Šípková omáčka na zeleninovém základu je lahodná a plná chutí. Spolu s domácím houskovým knedlíkem skvěle doplní pečenou zvěřinu ale i dušené hovězí. Uvařte ji k…
Zimní čas zrovna pobízí k vyzkoušení alkoholických i nealkoholických míchaných nápojů. Nejlépe zatepla konzumovaných. Dopřejte si luxusnější verzi grogu s použitím…
Výborný dezert inspirovaný tradiční italskou panna cottou připravíme z jahod, jogurtu, rostlinného mléka a agaru. Vše stačí krátce povařit a pak nechat vychladit. Dezert…
Vynikající muffiny s karamelizovanými jablky a oříšky jsou upečené raz dva a pochutnají si na nich i ti, kteří nemohou lepek. Krásně vláčné, a díky koření i voňavé…
Pokud vás honí mlsná a nevíte, jaký rychlý dezert připravit, vyzkoušejte jahodový crumble. Křupavá máslová drobenka v kombinaci se slaďoučkými jahodami tvoří ideální…
Pokud vás honí mlsná a nevíte, jaký rychlý dezert připravit, vyzkoušejte jahodový crumble. Křupavá máslová drobenka v kombinaci se slaďoučkými jahodami tvoří ideální…
Cuketový chlebíček je vláčný, voňavý a plný ořechů, rozinek. Díky nastrouhané cuketě zůstává dlouho čerstvý a skvěle se hodí ke kávě i čaji. Překvapí vás svou jemnou…
Cuketová buchta vás přesvědčí o tom, že cuketa nepatří jen do slané kuchyně. Díky ní je těsto krásně vláčné, aniž by bylo poznat, že je v něm zelenina. Příprava této…
Máte na zahrádce přebytek višní? Proměňte je v pikantní omáčku k masu, kterou si můžete zavařit a mít ji po ruce po celý rok. Skvěle se hodí k nakládání masa nebo jako…
Lívanečky milují hlavně děti, nejspíš proto, že se dají dobře jíst rukama. Tyhle jsou z ječné mouky a ovesných vloček, a vláčnost jim dodává podmáslí a strouhané jablko.…