Mrkvový dortík

Michaela.Koc Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 0 názorů

21

Suroviny

200 g hladké mouky
20 g jedlé sody
150 g třtinového cukru (lze nahradit 4 lžícemi medu)
500 g na jemno nastrouhané mrkve
150 g mletých vlašských ořechů
150 g strouhaného kokosu
5 vajec
1 vanilkový cukr
1 citron (kůra i šťáva)
300 ml oleje (obyčejný nebo kokosový)
0,5 lžičky soli
Krém:
150 g změklého másla
100 g cukr moučka (nebo 2 lžíce medu)
1 vanilkový cukr
750 g měkkého tvarohu
1 smetana ke šlehání + ztužovač
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve vejce vyšleháme s cukry (medem) a šťávou i kůrou z citronu, přidáme všechny ingredience na korpus a spojíme v těsto, které vlijeme do vymazané a vysypané formy (průměr 24-26 cm) a dáme péct na 170 cca 50 minut.
    Nejlépe se mi osvědčila špejle.

  2. Krém si připravíme ušleháním másla s cukry a tvarohem. Ušlehanou šlehačku nakonec vmícháme metlou.

  3. Vychladlý korpus rozřízneme napůl. Část krému namažeme na půlku dortu, přiklopíme druhou půlkou a zbylý krém natřeme navrch i po stranách dortu.
    Nakonec dort můžeme ozdobit vlašskými jádry v celku anebo mletými.

Poznámka

V tomto počasí je ideální zalézt si pod peřinu s teplým čajem a pokud možno nevylézat!

K tomu se hodí tenhle výborný dortík, je krásně vláčný a mrkev tam není ani cítit.

Dobrou chuť :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mrkvový dortík

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo