Kuřecí stehna v pikantní omáčce a jasmínka s mandlemi

medanek Kuchařka: medanek

Pomalý hrnec 13 názorů

Suroviny

6 kuřecích stehen
1 plechovka krájených loupaných rajčat
2 lžíce sladké chilli omáčky
¼ lžičky pepře
¼ lžičky soli
3 stroužky česneku
¼ šálku sojové omáčky
½ dl bílého vína
½ šálku třtinového cukru
pár snítek čerstvého tymiánu
1 vrchovatá lžíce kukuřičného škrobu
1 dl vody
Dále:
1½ šálku jasmínové rýže
100 g mandlí
2 lžíce másla
pár lístků rukoly
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pomalého hrnce vložíme rajčata, česnek, chilli omáčku, třtinový cukr, sojovou omáčku, sůl, pepř, bílé víno a vše metličkou promícháme.
    Kuřecí stehna zbavíme kůže, vložíme do hrnce a ponoříme do omáčky, aby byla obalená ze všech stran a přidáme snítky tymiánu.
    Zapneme na LAW 7 hodin.

  2. Hodinu před koncem odstraníme snítky tymiánu, přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě a necháme dodělat.

  3. Rozpustíme máslo a přidáme propláchnutou rýži, chvíli mícháme, než se všechna zrna obalí tukem, osolíme, zalijeme vodou a pokračujeme dle návodu na obale.
    Mezitím na másle opražíme mandle do zlatova.

  4. Hotovou rýži načechráme dvěma vidličkami, přidáme mandle a nasekanou rukolu.
    A můžeme servírovat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 267 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí stehna v pikantní omáčce a jasmínka s mandlemi

Tématické fráze: rrukola kuřecí stehno

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít