Špaldový štrůdl s jablky, rozinkami a ořechy

Ivana K. Kuchařka: Ivana K.

Doba přípravy: 1 hodina (včetně doby pečení) Moučníky , Záviny, rolády 0 názorů

Suroviny

Na těsto (2 nohy):
300 g celozrnné hladké špaldové mouky
1 vejce do těsta + 1 na potření
120 g změklého másla
lžička octa
špetka soli
50 g třtinového cukru
50 ml vody
Náplň:
6 ks větších kyselejších jablek
50 g vlašských ořechů
50 g rozinek naložených v rumu
lžička skořice
lžička citronové šťávy
1-2 lžičky vanilkového cukru s fruktózou
nebo klasického vanilkového cukru
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin zaděláme těsto, které necháme cca hodinu v lednici odpočinout.

  2. Jablka omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme. V míse je pak smícháme s pokrájenými vlašskými ořechy, skořicí, vanilkovým cukrem, rozinkami a citronovou šťávou.

  3. Z těsta vyválíme 2 tenké placky obdélnikového tvaru, poklademe připravenou náplní, zabalíme, potřeme vejcem a dáme péct na plech vyložený pečícím papírem do předehřáté trouby na 160 stupňů Celsia asi 30 minut.

  4. Po upečení potřeme ještě horké záviny rumem z rozinek pro lepší aroma a chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 42 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špaldový štrůdl s jablky, rozinkami a ořechy

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo